Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Tüzük değişikliği ile Bahçeli’nin adaylığı engellenebilir. Akşener ve ekibi tüzüğü değiştirecek. Bahçeli için tek çare var 19 Haziran öncesinde tüzük değişimli bir kongre yapmak ve gerekli tedbirleri almaktır dedi.
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener ve ekibinin tüzüğü değiştireceği iddiasında bulunarak, “Tüzük değişikliği ile Bahçeli’nin adaylığı engellenebilir. Akşener ve ekibi tüzüğü değiştirecek” dedi.
AKŞENER NE YAPACAK?
Yılmaz yaptığı açıklamada, “Akşener’in ilk işi disiplin ile ihraç kararını tüzükle lağvetmek ve genel başkanlıkta 5 dönem kuralını tüzüğe işlemek olacaktır. Bu durumda Bahçeli aday dahi olamaz. Bahçeli için tek çare var 19 Haziran öncesinde tüzük değişimli bir kongre yapmak ve gerekli tedbirleri almaktır. Yoksa Bahçeli tüzük kongresinde kendi aleyhine alınacak kararlarla parti dışına itilecek” diye konuştu.
“İKİ KARAR TÜZÜK KONGRESİNDE ALINIRSA BAHÇELİ ADAY BİLE OLAMAZ"
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“19 Haziran tüzük kongresinde iki karar alınırsa Bahçeli aday dahi olamaz” diyen MYP Lideri Yılmaz, “Bunlardan birisi ihraçların geçmişten itibaren geri alınması, diğeri ise 2009 tarihinde tüzük kongresi ile kendi lehine düzenlenen 5 dönem kuralıdır. 5 dönem kuralı Akşener için önemli bir kozdur. Aynı zamanda tüzük değişikliğinde geçmişe dönük ihraçların ortadan kaldırılması da gündeme gelecektir. Bu durumda Bahçeli için yapacak bir şey kalmayabilir. Bahçeli 19 Haziran tüzük kongresine şu yada bu şekilde öncesinde müdahil olacaktır” ifadesini kullandı.