Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye’ye mülteci alımının durdurulması gerektiğini savunarak, Mülteci adı ile ülkeme girenlerin terörist olup olmadıklarını cihaza sokup anlayamayız dedi.
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Mülteci alımı derhal durdurulmalıdır. Mülteci adı ile ülkeme girenlerin Terörist olup olmadıklarını cihaza sokup anlayamayız. Türkiye bir savaşın ortasındadır. Batı’da Yunan, Doğu’da Ermeni pusuda yatmaktadır. Aşağıda ise Suriye, Kuzeyi’nde yine Ermeni ,Dürzü ,Yezidi ne varsa Batılı güçler tarafından alarma geçirilmiştir. Böyle bir atmosferde Batı’ya kaçak yollarla geçtiği iddia edilen mültecilerin iadesi kapsamında ülkemize iade alınanlar gerçekten mülteci mi, terörist mi nasıl tespit edilecek? Batı ve Yunan’a ne maksatla güveneceğiz?” dedi.
“BÜYÜK HATALAR YAPILIYOR”
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanı ve hükumet sözde ’insanlık yapıyoruz’ diyerek Suriye sınırından gelenleri alıyorlar. Avrupa’ya geçen arka planının ne olduğu bilinmeyen sözde mültecileri de alarak ülkeyi çöplük haline getirdiklerini görmelidirler. Hükumet ilk önce kendi vatandaşlarının güvenliğini almakla sorumlu değil mi? Devletin başı sayın Cumhurbaşkanı önce bu memleketin insan güvenliğini sağlamakla görevli değil mi? Kendi yönettikleri ülke de kendi vatandaşları sokağa çıkmaya korkar olmuşken. Aileler toplu kullanılan kamu alanlarından faydalanma konusunda kısıtlı hale gelmişken kime neyin insanlığını yapıyoruz?”.
“Suriye’de kapı açılacak Suriye, Ermenisi, Dürzüsü ve Yezidisi benim ülkeme gelecek benim vatandaşımın güvenliğini tehdit edecek biz de bunun adına insanlık diyeceğiz” diyen Yılmaz, “Burada yaşayanların insanlığını ne yapacağız. Kendi vatandaşımızın insanlığını elinden alıp mülteciye, Ermeni, Dürzü ve Yezidi’ye insanlık yapan hükumet korumakla görevli olduğu halkının hakkını yarın Hakkın divanında nasıl ödeyecek diye düşünmelidir” ifadesini kullandı.