Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından İpek Koza Grubu'na kayyum atanarak yönetime el konulmasına tepki gösterdi. Nazlıaka, “Anayasanın 28. Maddesi der ki basın hürdür, sansürlenemez. Ama içinde bulunduğumuz dönemde maalesef basın giderek birilerinin adeta ağzı gibi davranmaya zorlanmakta.” dedi.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Koza İpek Holding'in Ankara binası önünde yaptığı açıklamada, “Seçime az zaman kala böyle bir operasyona gerek duymuş olmasının mevcut iktidarın ne kadar korktuğunun gerekçesi diye görüyorum. Elbette onların istediği tek sesli olsaydınız, sizler onların istedikleri gibi yayın yapsaydınız, muhalif olmasaydınız başınıza böyle bir şey gelmeyecekti.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de şu an içinde bulunulan dönemde insanların kutuplaştırılmaya çalışıldığını belirten Nazlıaka, halkın her anlamda ikiye bölündüğüne dikkat çekti. Gençlerin ayrıştırılmaya çalışıldığını, Alevi, Sünni ayrımı yapılmaya çalışıldığına vurgu yapan Nazlıaka, konuşmasına şöyle devam etti: “Kadın kardeşlerimiz bir arada yaşarken başı açık, başı kapalı ayrımları yapılmaya çalışılıyor. Şimdi de yandaş-candaş basın diye ayrım yapılmaya çalışıyor. Şurası bir gerçek, bugün bu medya grubuna yapılan saldırı tüm basına yönelik yapılan bir saldırıdır. Halkın haber alma özgürlüğüne yönelik yapılan bir saldırıdır. Düşünce özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Hiç şüphesiz bu bir demokrasi darbesidir. Demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Böyle bir noktada tüm partilerin bunun karşısında durması gerekir. Dün CHP genel başkanı medya grubunu ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.”

‘BEN DİLERİM Kİ BÜTÜN PARTİLER, GAZETECİLER DESTEK VERİR’

Koza İpek Grubu'na yapılan el koyma operasyonu ile ilgili bütün partilere çağrıda bulunan Nazlıaka, “Ben dilerim ki diğer parti liderleri de bugün benzer nitelikte açıklamalar yapar, bu tip ziyaretler yapar. Ben dilerim ki diğer medya kuruluşlarını yönetmenleri, gazetecileri tüm çalışanları bu desteği verir. Az önce İstanbul’da böyle bir destek sağlanıyor.” diye konuştu.

Yapılan zulmün karşısında tarafsız olmak gibi bir seçenek olmadığına dikkat çeken Nazlıaka, taraflarının her zaman için mağdurun tarafında olduklarını açıkladı. Yapılan hukuksuz işlemlerle ciddi bir mağduriyetin yaşandığını dile getiren Nazlıaka, “Her şeyden önce anayasamız katledildi. Anayasanın 28. Maddesi der ki basın hürdür, sansürlenemez. Ama içinde bulunduğumuz dönemde maalesef basın giderek birilerinin adeta ağzı gibi davranmaya zorlanmakta.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Nazlıaka, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne diyor Cumhurbaşkanı 'eğer ben diktatör olsaydım bu soruları soramazdınız' diyor. Türkiye’de basın özgürdür diyor. İnanın buna kargalar bile güler. Aklımıza dalga geçmesinler. Ben görüyorum ki vatandaş neyin ne olduğunu son derece farkında. 1 Kasım’a vatandaşımız kendisini yok sayanlara milletin egemenliği yerine kendi egemenliğini millete dayatmaya çalışanlara karşı büyük bir ders olarak kullanacak. Gidecek oyunu verecektir. Verdiği oylara da sonuna kadar sahip çıkacak.”