CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’yı derebeylik sistemi ve kirli siyasetiyle yönettiğini belirterek, "Melih Gökçek, şahsıma saldırmaya devam ediyor. İki gün sonra yapılacak olan ön seçimler öncesi yürüttüğüm kampanyayı iftiralarla ve tehditlerle engellemeye çalışıyor. Gökçek’e tek konuda hak veriyorum. Ben de onun yerinde olsam yolsuzlukla ve hırsızlıkla mücadele etmekten hiç vazgeçmeyen Aylin Nazlıaka’dan korkardım." dedi.

Aylin Nazlıaka, yazılı açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine yönelik engellemelerine tepki gösterdi. Bir ay önce ücretini ödeyerek kiraladığı bina cephesindeki afişin, asıldıktan iki gün sonra Gökçek’in tehditleri nedeniyle indirildiğini öne süren CHP’li Nazlıaka şöyle devam etti: "Yine Kızılay'da bir başka adresteki duvar afişim asıldıktan hemen sonra kesilmiştir. Gökçek, partimizdeki önseçim şöleni öncesi bana zarar vermek için sadece benim afişlerimi, pankartlarımı toplatmaktadır. Bu bir Gökçek vandalizmidir.
Bunlarla da yetinmeyen Melih Gökçek, seçilmemden korktuğu için ne yapacağını bilemez haldedir. Son olarak resimlerimin giydirilmiş olduğu bir otobüsü CHP Genel Merkezi önüne çektirerek kendi adamlarına şov yaptırmıştır. Bu şovu yapan kişi, Melih Gökçek yandaşı ve Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara’dır. Yani ODTÜ ormanlarının talanı sonrası yol inşaatındaki işçilere baklava dağıtan ve Gökçek yanlısı pankartlar açan kişidir. . Kurtuluş Kara’yı bugüne kadar ne gördüm ne de kendisiyle ticari bir anlaşma yaptım. Basına yansıyan iddialarda adı geçen şirket ise kaporasını ödediğim halde beni iki hafta bekletip sonra da farklı bir otobüsü teslim etmeye kalkmıştır. Şimdi dönen oyunları daha net anlamış oldum. Kampanya için kiraladığım kendi seçim otobüsüm ise Ankara’yı dolaşmaya devam etmektedir."

"ANLAŞILAN GÖKÇEK, KENDI PARTISINDEN YEDIĞI DARBEYI BANA SALDIRARAK UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Nazlıaka, "Anlaşılan Gökçek, kendi partisinden yediği darbeyi bana saldırarak unutturmaya çalışıyor.” diyerek “Kulakları koparılan Gökçek, itibarı kalmamış siyasi bir figürandır. Yaptığı yolsuzluklar, girdiği ikili ilişkiler deşifre olmuş bu kişi karşısında Ankaralıların hakkını savunmaya devam edeceğim. Her türlü zorbalığa ve yıldırma çabasına rağmen demokrasi karşıtı bu zihniyetin tarihe karışması için tüm gücümle ve yüreğimle çalışmalarımı sürdüreceğim. Gökçek’e tek konuda hak veriyorum. Ben de onun yerinde olsam yolsuzlukla ve hırsızlıkla mücadele etmekten hiç vazgeçmeyen Aylin Nazlıaka’dan korkardım." ifadelerini kullandı.