CHP Ankara milletvekili ve 1. bölge milletvekili adayı Aylin Nazlıaka, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘karşılıksız yararlanma’ iddiasıyla ilgili incelemede takipsizlik kararı verdiğini hatırlattı. Nazlıaka, "Ankara’yı derebeylik gibi yöneten, makamından aldığı gücü kendi kişisel çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen Melih Gökçek’in iftiralarına yargı da ‘dur’ dedi." açıklamasını yaptı.

Aylin Nazlıaka yazılı açıklamasında, "Bana attığı iftiraların halk nezdinde işe yaramadığını gören Gökçek son olarak aileme uzanmıştı. Kayınpederimin kurduğu şirkette kaçak su kullanıldığını söyleyip kişisel verilerimi hukuka aykırı bir şekilde basına servis etmişti. İşyerine gelen ASKİ görevlilerin tutanak dahi tutmadan kaçarak işyerinden ayrılmasına rağmen, sanki ortada bir suç varmış gibi sosyal medyadan duyurular yapmış, fotoğraflar paylaşmıştı. Peki ne oldu?" diye sordu.

'GÖKÇEK BİR DARBE DE YARGIDAN ALMIŞ OLDU'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gökçek’in iddialarıyla ilgili ve takipsizlik kararı verdiğini vurgulayan CHP’li Nazlıaka, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında şu ifadelere yer verilmiştir: ‘Tüm soruşturma evrakı kapsamından; şüphelilerinin ASKİ’ye ait suyun tüketimine yönelik bir eylemlerinin bulunmadığı, atık suyun tahliyesi eyleminin de kaçak ve abonesiz su kullanma suçu niteliğinde olmadığı, … atılı suçtan kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.’ Böylelikle Melih Gökçek, oğlunun milletvekili adayı gösterilmemesinin şokunu atlatmaya çalışırken bir darbe de yargıdan almış oldu. Gökçek; oğlunun milletvekili yapılmamasını AKP’nin aldığı prensip kararıyla açıklamaya çalıştı. Peki kendisine yakınlıklarıyla bilinen isimlerin seçilebilir yerlerden aday gösterilmemesini nasıl açıklayacak? Örneğin 1. Bölge’den 12. sırada yer alan Barış Aydın’a ve 2. Bölge 10. sırada yer alan ve Ankaragücü’nü birlikte uçuruma sürüklediği Nuri Elibol’a şimdi ne diyecek?"

'HUKUK TANIMAZ TUTUMU, İFTİRALARI VE YALANLARI KENDİ AYAĞINA DOLANDIKÇA DOLANIYOR'

Nazlıaka sözlerini şöyle tamamladı: "Hükümet Sözcüsünün ifadeleriyle, Ankara’yı parsel parsel satan, taşını toprağını kendisi için ranta dönüştüren Melih Gökçek için sonun başlangıcı olan bir sürecin içindeyiz. Hukuk tanımaz tutumu, iftiraları ve yalanları kendi ayağına dolandıkça dolanıyor. Ankara milletvekili ve 1. bölge milletvekili adayı olarak Ankara’nın geleceğini elinden alan bu kişi ve kirli siyaset anlayışına karşı mücadelem sonuna kadar devam edecektir."