Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isim vermeden Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı anmak için 'dans etmekle' eleştirdiği CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan cevap geldi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Nazlıaka, Erdoğan'ın kendisinin Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan için dans ettiğini söylediğini hatırlattı. Geçen cumartesi günü dans ettiği kadına yönelik şiddete karşı düzenlenen etkinliğin Özgecan Aslan için olmadığını belirten Nazlıaka, "Katledilmiş kadın kardeşimizin arkasından dans etmek için herhalde deli olmak gerekir." ifadelerini kullandı.

'KADINA ŞİDDETİN ARTMASININ BAŞ MÜSEBBİBİ ERDOĞAN'

Erdoğan'ın kadına yönelik şiddetin artmasının baş müsebbibi olduğunu savunan Nazlıaka, bir kadın cinayeti sonrasında bile yine bir kadına saldırarak siyaset yaptığını söyledi. Dünyanın her yerinde kadınların 14 Şubat'ta 'one billion rising' eylemiyle kadına yönelik şiddeti, tecavüzleri, ensesti, sünneti ve seks köleliğini protesto etmek için bir araya geldiğini ve aynı dansı yaptığını dile getiren Nazlıaka, "14 Şubat Cumartesi günü etkinlik Özgecan için düzenlenmedi, dans edilmesinin nedeni Özgecan'a ilişkin anma değildi." diye konuştu.

AK Partili TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve kadın milletvekillerinin de 2013 yılının 14 Şubat günü Meclis'te aynı etkinlik kapsamında dans ettiğine dikkat çeken Nazlıaka, dansa odaklanmanın, konuyu çarpıtmak ve tartışmayı özünden uzaklaştırmak için seçilen yol olduğunu belirtti.

Dün Özgecan Aslan'ın ailesini Mersin'de ziyaret ederek, taziyesini ilettiğini ve Fatiha suresini okuduğunu anlatan Nazlıaka, sosyal medya üzerinden "Özgecan için 1 milyar insan dans etti" şeklinde paylaşımda bulunup bulunmadığı sorusuna "Bu bir saptırmadır. Sosyal medyada 'kadına yönelik şiddete dair dans etmektedir' dedik. O etkinlikte yaptığım konuşmada Özgecan'a atıfta bulunduğum için Özgecan diye etiket açtım. Eylem Özgecan için düzenlenmiş bir eylem değildir. Katledilmiş kadın kardeşimizin arkasından dans etmek için herhalde deli olmak gerekir." karşılığını verdi.