AK Parti Niğde İl başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. İl başkanlığına atanan Mahmut Peşin, görevi Emrah Özdemir’den devraldı.

Devir teslim töreninde eski il başkanı Emrah Özdemir, yeni başkan Mahmut Peşin’e adının yazılı olduğu masa üstü kalemliği hediye ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Törende veda konuşması yapan eski il başkanı Emrah Özdemir, “Gerçekten bugün güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Bizim adımıza da güzel oldu. Niğde’de il başkanlığında da ilk defa bir devir teslim töreni yapıyoruz. Buda bizlere nasip oldu. Bu hep özlediğimiz bir tabloydu. Burada yapılan işler fedakarca yapılan görevler ve hizmet için yapılacak görevler. Buda birlik, beraberlik, kardeşlik ortamında daha güzel ve bereketli oluyor.” dedi.

Törende konuşan yeni İl Başkanı Mahmut Peşin konuşmasında şunları söyledi; “Hepimizin malumu olduğu üzere AK Parti, ülkemizin siyasi çalkantılar ve ekonomik buhranlar ile savrulduğu bir dönemde, aziz milletimiz tarafından bizatihi milletin partisi olarak kurulmuş ve ilk seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında ulusal ve uluslararası siyaset sahnesine adını altın harfler ile yazdırmıştır.”dedi.

Yeni il başkanı Peşin konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘‘Bugün itibari ile dünyanın en güçlü siyasi hareketi olarak tanımlanan Partimiz, vücut bulduğu tarihe kadar ki bütün siyasi teamülleri yerle yeksan etmiş, milletin egemenliği üzerindeki bütün vesayeti kaldırmış, devlet ile millet arasındaki barışı yeniden tesis etmiş ve necip milletimizin gönlüne girerek yapılan bütün seçimlerde milletimizin teveccühüne defa aten mazhar olmuştur. Sağlık, Eğitim, Ulaşım, Şehircilik, Savunma, Sanayi ve sayamadığımız diğer alanlarda Türkiye’deki potansiyeli ve dinamikleri harekete geçirdiği için bedel ödetilmek istenen ülkemiz bir taraftan yurt dışından ve yurt içinden gelen terör saldırıları ile mücadele ederken diğer taraftan, egemen güçlerin maşası FETÖ’nün hain işgal girişimi ile sarsılmıştır.”diye konuştu.

Yine kamuoyunun malumu olduğu üzere 03.10.2017 tarihi itibari ile şahsıma tevdii edilen vazife ile Ak Parti İl Başkanlığı görevine getirildim diyen Mahmut Peşin, “AK Parti ailesi olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine inanç ve kararlıkla taşımak gayesinde ülkemizi ve Niğde’mizi hep birlikte bir adım öteye götürmenin gayretinde olacağımı bu vesile ile ifade etmek isterim.”dedi.