İstanbul’da Ordulu hemşehrileriyle iftar sofrasında bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiçbiriniz endişe etmeyin, bu terör belasının arkasında kim olursa olsun, hangi güçler durursa dursun, nihayetinde yeneceğiz ve terör belasını Türkiye’den kazıyacağız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ramazan ayının 11’inci iftarını İstanbul’da yaşayan Ordulu hemşehrileriyle birlikte açtı. Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşen programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve çok sayıda Ordulu vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ezan okunmasıyla birlikte binlerce vatandaş dualarla oruçlarını açtı.
"TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇİNDE"
İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların bir an önce son bulması temennisinde bulunan Kurtulmuş, “Maalesef Ramazan’ın ilk günlerinde vatandaşlarımız ve polislerimizi şehit eden hain saldırıyı gördük. Türkiye bir ateş çemberinin içinde. Türkiye’nin yaşadıkları tesadüfen yaşana işler değildir. Birileri bir asır evvel yarım kalmış olan hesabı tamamlamak ve bu aziz milleti yeniden sıkıntıların içine sokmaya çalışıyor. Bunun için herkes dört koldan faaliyete geçmiş büyük Türkiye’nin yeniden büyük ve güçlü bir ülke olmaması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyuyorlar" dedi.
"YAPMIŞ OLDUKLARI FAALİYETLERİ SANMAYIN Kİ TEK BAŞINA YÜRÜTÜYORLAR"
Terör örgütlerinin arkasında askeri ve lojistik destekçilerin olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bir taraftan terörü, bir taraftan siyasi araçlarını kullanıyorlar. Bir taraftan uluslar arası alanda Türkiye’ye karşı bir takım baskıları ortaya koyuyorlar. Terör örgütleri geçen yıldan bu yana yapmış oldukları faaliyetleri sanmayın ki tek başına yürütüyor. Arkasında nice desteklerin, askeri istihbarat desteklerinin olduğunu biliyoruz. Onlarla birlikte bu ülkenin insanının gönüllerini yaralamak bu ülke insanının bilinçlerini bulandırmak istiyorlar. Onlara en güzel cevap Türkiye’mizi iftar sofralarında verdiği cevaptır. Nasıl ki burada binlerce kişi birlik beraberlik içinde olduğumuzu haykırıyorsak Anadolu’da bunlara inanan binlerce sofra var" şeklinde konuştu.
"TERÖR BELASINI TÜRKİYE’DEN KAZIYACAĞIZ"
"Hiçbiriniz endişe etmeyin ki bu terör belasının arkasında kim olursa olsun, hangi güçler durursa dursun, nihayetinde yeneceğiz ve terör belasını Türkiye’den kazıyacağız" diye sözlerine devam eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ancak şunu söyleyeyim. Sanmayın ki Alman Parlamentosundaki sayın parlamenterler, bu oyu verirken bir asır evvel bu coğrafyada o zamanlar Osmanlı vatandaşı olan Ermenilerin ve Müslümanların, Müslüman Türklerin birlikte yaşadıklarından zerre miktarda üzüntü duyuyorlar. Onların derdi bu coğrafyanın insanları değildir. Onlar bu ülkenin ne Türk’ünden ne Müslümanından ne Kürtünden hiç. Bir etnik yapısından hoşlanmazlar” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN YILMAZ, HEMŞEHRİLERİYLE İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ
İstanbul’da hemşehrileriyle aynı iftar sofrasını paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bugün İstanbul’da Türkiye’nin en büyük Büyükşehrinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un katılımıyla çok güzel bir iftar programı organize ettik. Yenikapı’da Başkanımızın himayesinde ve Ordu dernekleriyle birlikte hazırladığımız bu programa hepiniz hoş geldiniz diyorum. Akkuş ilçemizden, İkizce, Çaybaşı, Ünye, Büyükşehir Ordu’dan İstanbul’a selam getirdik. Hepiniz hoş geldiniz. Bize gösterdiği misafirperverlikten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş beye çok teşekkür ediyorum. Ramazanımız mübarek olsun diyorum” dedi.
"KAOS BİTSİN, GÖZYAŞI GERİDE KALSIN"
Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, Orduluları İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Topbaş, “Kırgınlıkların ortadan kalktığı bir ötekinin farkında olup gereğinin yaşandığı bir aydır. İnşallah Kadir Gecesi’nde de tüm insanlığa güzel mesajlar verilir ve insanlığın kurtuluşuna vesile olacak dualarla buluşuruz. İnşallah Ramazan bayramında bayram yapar hep beraber geleceğe yürürüz. Diliyorum ki Ramazan ayı tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirsin. Kaos bitsin, kan ve göz yaşı gerilerde kalsın” diye konuştu.
Program sonunda tasavvuf sanatçıları sahne alırken Semazenler de konuklara unutamayacakları bir gece yaşattı.