CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Serindağ, İstanbul'da terör saldırısı sonrası şehit düşen savcı olayını değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının sorumluluktan kurtarmayacağını belirten Serindağ, sorumluluğu muhalefete atmak yerine üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu'nun, tepki toplayan İç Güvenlik Yasası'nın toplum tarafından kabul görülmesine yönelik bir çaba içinde olduğunu belirten Serindağ, İç Güvenlik Yasası'yla savcının şehit edilmesi olayının hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı. Bu olayların kötü yönetimden kaynaklandığına dikkat çeken Serindağ, bunların ülkenin yönetilemediğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Ülkede büyük bir güvenlik ve istihbarat zaafiyeti olduğunu belirten Serindağ, yazılı açıklamasında şunları ifade etti: "Davutoğlu, 'sanki İç Güvenlik Yasası olmadığı için veya İç Güvenlik Yasası'na karşı çıkıldığı için bu olaylar meydana geliyor' gibi bir kabulden hareket ederse o zaman insanların aklına şu gelir: 'Acaba o yasanın toplumda kabul görmesi için bir yerlerden düğmeye basıldı da mı bu olaylar meydana geliyor?' O zaman milletin bunu sorma hakkı doğar. Bana göre Bayın Davutoğlu aklını bir an önce başına toplamalı. Güvenlik ve ülkeyi yönetmek ciddi bir iştir. Şuna buna çamur atarak bu sorumluluktan kurtulamaz. Ülkede kamu düzenini sağlaması lazım; bunun için de mevzuatımız yeterlidir. Yeter ki o mevzuatı tarafsız bir şekilde ve bilen kişilerce bu tedbirlerin uygulanmasıdır. Toplumu baskı altına alarak kamu düzenini sağlayamazsınız. Hangi diktatörlüklerde kamu düzeni sağlanmış? Ama demokratik ülkelerde böyle bir sorun yok."

Cumhurbaşkanının 'başarılı bir operasyondur, polisimizi kutluyorum' demesinin insanların aklıyla, zekasıyla Türk milletinin zekasıyla alay etmesi anlamına geldiğini belirten Serindağ, Erdoğan ile Davutoğlu'nun artık ülkeyi yönetemeyeceklerini, güvenirliklerini kaybettiklerini ve bunun çok vahim bir olay olduğunu vurguladı.