Abdullah Öcalan’ı yargılayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli hakim Turgut Okyay, çözüm sürecinin çözümsüzlüğe dönüştüğünü ileri sürdü. Okyay, "Yaşananları görüyorsunuz. Çözüm süreci denilen şey, tam bir çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Her ülkede terör örgütleri vardır. Birçok insan ve ülke terörle mücadele etti. Ama terör örgütüne taviz vererek, hiç kimse terörü çözememiştir. Asla taviz vermeyeceksiniz. Ülkenin birlik, bütünlüğünden yana olacaksınız. Ülke bölünerek, hiçbir şey çözülmez. Bunun bilincine varmamız lazım." dedi.

Vatan Partisi’nden Adana milletvekili aday adaylığını açıklayan Turgut Okyay, parti il binasında aday adaylar için düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. 1999’da Abdullah Öcalan’ı yargılayan mahkemenin başkanı olarak tanınan, 2000 yılında Yargıtay üyeliğine ve 2006 yılında emekliye ayrılan Okyay, gündeme dair soruları cevapladı. Ülkenin zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Okyay, ikinci bir Kurtuluş Savaşı’nın verilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin bölünmek istendiğini savunan Okyay, "Amerika, AKP ve PKK’nın uzantısı partiler işbirliği ile ülkeyi bölmek istiyorlar. Başkanlık sistemini bunun için istiyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da özerk Kürt devleti kuracaklar. Dağdaki PKK’lıları da indirip, onun özel güvenlik gücü haline getirecekler. Ülke tam bir bölünme eşiğine geldi. Onun için bu seçimde bütün yurttaşlarımızı sandıkta sağduyuya davet ediyorum. Lütfen ülkeyi bölmek isteyenlerle birlikte olmasınlar. Kürt’te, Türk’te bizim. Birlikte yaşamak zorundayız. Bunu artık idrak etmeleri lazım. Batıda yaşayan Kürt nüfusu doğudakinden hayli fazla. Herkes birbiriyle akraba olmuş. Kız almış kız vermişiz. Kaynaşmış bir toplumuz. Mutluluğumuz birlikte yaşamaktan geçiyor. Buna inandığım için politikaya girdim. Kürt ve Türk halkını kucaklayıp, ülkemizi böldürmeyeceğiz. Gerekirse canımızı da veririz. Ülkemizin çıkarı burada yatıyor.” diye konuştu.

‘75 YAŞINDAN SONRA NE BEKLEYECEĞİZ?’

Ülke sorunlarının AKP hükümeti döneminde dağlar kadar büyüdüğünü, nereye el atılsa döküldüğünü iddia eden Turgut Okyay, “Bunu nasıl kurtaracağız, nasıl çözeceğiz? Herkes üstüne düşen görevi yapacak. Bizde katkımız olsun diye politikaya geçtik. Yoksa bir şey beklediğimiz yok. 75 yaşıdan sonra ne bekleyeceğiz. Ülkemize sahip çıkacağız. Bu çözüm sürecinin sonunda Kürtler hiç mutlu olmayacak. Eğer ülke bölünmeye doğru giderse hiç mutlu olmayacak. HDP’nin bugün yaptığı ırkçılıktır. Biz birlikte yaşamaktan mutluyuz. Niye bölmek istiyorsunuz. Güç birlikte doğar. Ayrılırsak Amerika onları da bizi de kullanır. Artık bunu görmemiz lazım. İşte Arap ülkelerinde yaşananları herkes görüyor. Memleketi bu duruma düşürmek istiyorlar. Yazık ülkemize sahip çıkalım” açıklamasını yaptı.

Tayyip Erdoğan’nın ve ekibinin Amerika’nın emrinde hareket ettiğini savunan Turgut Okyay, "Onlar şimdi milliyetçi oyları almak için çırpınış içindeler. Partisinin oyları düşüyor. Herkes görüyor bunu. Ülkenin sorunlarını dağ kadar büyüttüler. ‘Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz’ dediler. Ülkeyi yolsuzluk, yolsuzluk ve yasaklar haline getirdiler. Bunu görmemek için kör olmak gerekir.” şeklinde konuştu.

‘BUNLAR SİLAHLI ORAYA NASIL GİRİYORLAR?’

İstanbul Adliye Sarayı’nda terör örgütü mensupları tarafından savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu aktaran Okyay, “Yazık, ülkemizin kolay yetişmeyen değerli insanları böyle şehit ediliyor. Acımız çok büyük. Nereden nereye geldik. İşin iç yüzünü bilemiyoruz. (Zafiyet) olmazsa bunlar oraya silahlı nasıl giriyorlar. Silahlı 6. kata çıkıp, bir savcıyı esir aldıktan sonra öldürüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ne kadar üzücü bir olay. Bir günde elektrikleri kararttılar. Ülkeye zararları 600 milyon dolar. Yazık şu memlekete.” ifadelerini kullandı.