MHP Genel Başkan Adayı ve eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, genel başkan olması halinde MHP’ye 3 dönem kuralını getireceğini söyledi.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde MHP’liler ile buluşan Sinan Oğan, davul ve zurnalar ile karşılandı. Oğan, Anneler Günü dolayısıyla bayan partililere de gül dağıttı. Konuşmasına günlerdir roketli saldırılara uğrayan Kilis’te yaşananlara değinerek başlayan MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, "Kilis’i artık Kilis değil, belki de Filistin’e atıfla Kilistin diye anmak lazım. Esnaf kepengini kapatmış, vatandaşlar kendi ülkelerinde, kendi şehirlerinde göçmen mülteci durumuna düşmüşler" dedi.
Genel başkan olması halinde MHP’yi artık kuralların yöneteceğini ifade eden Sinan Oğan, partiye 3 dönem kuralını getireceğini ve genel başkan yardımcısı olan kişilerin milletvekili olamayacağını kaydetti. Oğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Sadece salıdan salıya konuşularak muhalefet yapılmaz. Muhalefet yapmak için halkın arasına karışmak lazım. Muhalefet yapmak için meydanlara çıkmak lazım. İktidara yürümek için önce mevcut iktidardan kurtulmak lazım. Sen Balgat’ta oturarak nasıl iktidar olacaksın. O sebeple ülkücülerin bu çağrısına kulak verin. Siz 19 sene partimizi yönettiniz, partimizi 19 sene günahıyla, sevabıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla bu güne getirdiniz. Allah razı olsun. Ancak artık sancağı, bayrağı teslim etmenin zamanı gelmiştir. Siz bu sancağı en yükseğe dikmek için yola çıktınız, enerjiniz tükendi. Bu kardeşiniz diyor ki, ben 3 hilalli sancağı en yüksek yere, iktidar koltuğuna dikeceğim. Sen MHP olarak Hatay’dan bile milletvekili çıkartamıyorsan dönüp bir sorgulaman lazım. Ben nerede yanlış yapıyorum demen lazım. O sebeple MHP’yi artık kurallar yönetecektir. Genel başkan olduğum takdirde ısmarlama aday devri kapanacak, sandık önünüze gelecek siz seçeceksiniz. Bir gelen artık bir daha gitmez dönemi sona erecektir. 3 dönem kuralı gelecektir. Genel başkan da 3 dönem için seçilecektir, milletvekilleri de 3 dönem için seçilecektir. İl ve ilçe başkanları da 3 dönem için seçilecektir. Genel başkan yardımcısı olan kişi artık milletvekili olamayacaktır. Genel başkan seçildiğimde Türkiye’nin 81 vilayetini karış karış gezeceğim. AKP’linin bir defa gezdiği ili ben 2 -3 defa gezeceğim. Genel başkan yardımcılarım da benden en az iki kat fazla gezecekler."