MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti ile HDP’nin çözüm süreci hususunda ‘gulu gulu dansı’ yaptıklarını ifade ederek 10 maddelik ortak açıklama konusundaki söz dalaşının göstermelik olduğunu savundu. AK Parti, HDP ve terör örgütünün bölücü tiyatrosu sahnelediğini öne süren Vural, "Bu üçü de aynı üst aklın ürünleridir. Üçü de ABD, İsrail ekseninde faaliyet gösteren ve onun siyasi amaçları doğrultusunda hareket eden aktörlerdir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. “AKP-PKK-HDP bölücü tiyatrosu, oyunlarını sergilemeye devam ediyor” diyen Vural, “Bu bölücü tiyatro bu sahneledikleri senaryoyu millete benimsetmek için medya aracılığıyla pazarlamaya devam ediyor.” diye konuştu. Vural, hükümet ile HDP'nin çözüm sürecine ilişkin 10 maddelik ortak açıklama konusundaki söz dalaşının göstermelik olduğunu savunarak, "10 maddelik açıklamayı imzalayanların şimdi kalkıp ağız dalaşına girmesi komedi. İçeride tango yapıyorlar, dışarıda gulu gulu dansı" dedi. AK Parti, HDP ve terör örgütünün bölücü tiyatrosu sahnelediğini öne süren Vural, algı yönetimi sergilediğini söyledi. Türkiye'nin milleti, devleti, Cumhuriyeti ve egemenliğinin hedef alındığını savunan Vural, "Bu üçü de aynı üst aklın ürünleridir. Üçü de ABD, İsrail ekseninde faaliyet gösteren ve onun siyasi amaçları doğrultusunda hareket eden aktörlerdir." diye konuştu.

“İMZALAYARAK BİRBİRİNİZİ BAĞLAMIŞSINIZ”

Dolmabahçe'de açıklanan 10 maddelik metnin terör örgütü ve KCK'nın yol haritası olduğunu ifade eden Vural, hükümetin bu yol haritasını kabul ettiğini söyledi. Hükümetin terör örgütü tarafından verilen ev ödevini kabul ederek, yerine getirme gayretine gireceğini açıkladığını savunan Vuran, şöyle konuştu: "10 maddelik açıklamayı imzalayanların şimdi kalkıp ağız dalaşına girmesi komedi. Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Milletin ciğerinin size teslim edilmesini istiyorsunuz. Kediye ciğer teslim edilmez. Milleti bölmek, ayrıştırmak istiyorsunuz, PKK-KCK devleti kurmak istiyorsunuz. İçeride tango yapıyorlar, dışarıda gulu gulu dansı. İmzalamışsınız, artık iş bitmiş, birbirinizi bağlamışsınız. PKK'ya devlet verme, terörist başını serbest bırakma ve başkanlığı alarak anayasa yapmayla ilgili al-ver süreci. Ver başkanlığı, al özerkliği. Söz dalaşı göstermeliktir. PKK'nın taleplerini yerine getirme konusunda, terörist başına kimin daha yakın olduğunu ifade etmek için iki aşkın, iki tarafın aşık olduklarına yaptıkları serenattan öteye anlam taşımıyor. AKP de HDP de kılavuzları terörist başına aşkını ilan ediyorlar."

“DAVUTOĞLU, SEN PKK EŞ BAŞKANI MISIN?”

Oktay Vural, iktidar ile HDP'nin önce horoz dövüşü yapacağını, daha sonra seçim işbirliği yaparak millete bölücü anayasayı kabul ettirecek zemin hazırlayacaklarını öne sürdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 10 emrini savunduğunu ifade eden Vural, PKK ile kamu düzeninin görüşüldüğünü, Kürdistan’ı kurmak isteyenlerle vatanının görüşüldüğünü belirtti. Vural, Başbakan Davutoğlu’na “Bunlardan rahatsız olmuyorsan milleti nasıl temsil ediyorsun?” diye sordu. Vural, “PKK ile kamu düzenini görüşüyor, vatanı görüşüyor. Milleti etnik kimliklerine göre ayırmak isteyenlerle milleti görüşüyor. Bunlardan rahatsız olmuyorsan bu milleti nasıl temsil ediyorsun? Adama sorarlar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mısın, PKK eş başkanı mısın? Bu ihanet maddelerinden rahatsız olmayanlar milletin, devletin, cumhuriyetin, özgürlüğün ve Türk milli kimliğinin düşmanıdırlar. Bu mutabakattan rahatsız olmayan PKK'lılardır, bölücülerdir, Kürtler'i öldürenlerdir, Kürtler'i ayırmak isteyenlerdir, Kürdistan'ı kurmak isteyenlerdir, İsrail'dir, ABD'dir. Bugün aynı eksene gelmiştir Davutoğlu." diye konuştu.

“VER BAŞKANLIĞI, AL ÖZERKLİĞİ”

Oktay Vural, AK Parti'nin HDP ve terör örgütüyle uluslararası seviyede de işbirliği yaptığını savunarak, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen varlığını ortadan kaldırılmanın amaçlandığını iddia etti. “Ver başkanlığı, al özerkliği” projesinin hayata geçirilmek istendiğini kaydeden Vural, taraflar arasındaki söz dalaşının göstermelik olduğunu söyledi. AKP de HDP’nin de kılavuzlarının terörist başı Öcalan olduğunu savunan Vural, gerilimin sözde olduğunu ifade ederek bir tiyatronun sahnelendiğini kaydetti. Hükümet kanadı içinde ve anamuhalefet partisi CHP’de sürece dair çelişkili ifadelerin olduğunu kaydeden Vural, bölgede kazılan hendeklerin kapatılmaya başlanmasının bir müjde olarak verilemeyeceğini vurguladı.