MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademisi'nde yaptığı konuşmanda amacın 17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk çetesinin üstünü örtmek için Harp Akademileri gibi Peygamber Ocağı olan bir yeri kendi siyasetine alet etmek olduğunu söyledi. "Orası siyaset yeri midir?" diye soran Vural, "17-25 Aralık için TBMM'de soruşturma yapıldı 58 AKP'li bile bu iddiaların arkasında durdu. Maalesef Harp Akademileri kirli siyasete alet edilmiştir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, yarın MHP'nin 11'nci Olağan Büyük Kurultayı'nı gerçekleştireceğini hatırlatarak 7 Haziran seçimlerinde alternatif olacağını göstereceğini vurguladı. Bugün Türkiye'yi, siyasi bukalemunlar, dün ak dediklerine bugün kara diyenler, milleti balık hafızalı zannedenlerin yönettiğini belirten Vural, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın Harp Akademisi'nde yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Siyasetin ve Cumhurbaşkanlığı makamının hangi noktaya geldiğini göstermesi bakımından ibret verici olduğunu dile getiren Vural, "Bunlara bakıldığında Cumhurbaşkanı görevini yapmıyor, ortada Başbakan yok, bakanlar Bremen mızıkacıları gibi olmuş. Böyle bir yönetim Türkiye'ye umut vermiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın aldatıldıklarını söylediğini ifade eden Vural, "Yıllarca 'bağırsakları temizliyoruz; iyi ki bu komutanlarla savaşa girmemişiz; darbe planlarıyla önümüzü kestiler, her istediğimizi yapamadık; vesayetten kurtulduk' diyen siz değil misiniz? Şimdi 'kandırıldık, kumpasla karşı karşıyayız' diyebilmektedirler. Aslında amaç 17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk çetesinin üstünü örtmek için harp akademileri gibi Peygamber Ocağı olan bir yeri kendi siyasetine alet etmektir. Orası siyaset yeri midir? 17-25 Aralık için TBMM'de soruşturma yapıldı 58 AKP'li bile bu iddiaların arkasında durdu. Maalesef Harp Akademileri kirli siyasete alet edilmiştir. TSK, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üstünü örtmek amacıyla kullandı. Meydanlarda 'vesayeti kaldırdık' diye kükrüyordun. Harp Akademilerinde süt dökmüş kedi gibisin maşallah, kuzu kuzu." diye konuştu.

"Önce 'Esat bizi kandırdı' sonra 'cemaat bizi kandırdı' şimdi hazırlık yapıyor, yakında 'Öcalan bizi kandırdı' diyecek." diyen Vural, her önüne gelene kanan bu iktidarın yarın kim bilir kim tarafından kandırılacağını sorarak "Baktılar bu millet kendi değerlerine, tarihine, inançlarına, kimliğine aykırı bir yönetim tarafından yönetildiğinin farkına vardı hemen bunu örtmek için sözde PKK, HDP, Ermeni konusunda çaka satmalar. 13 yıldır ne yaptınız? PKK'ya, Ermeni soykırım iddialarına su taşımaktan başka ne yaptınız? MHP olmasaydı Ermenistan'a kapıyı açıyordunuz. Ermeni soykırımını kabul etmeye hazırlanıyordunuz." şeklinde konuştu,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha öncede Kürt sorunu olmadığını söylediğini aktaran Vural, "Böyle diyor ama diğer yanda Dolmabahçe'de mutabakat imzalıyor. Müjdeler olsun, artık AKP'nin demokrasi ortağı Öcalan olmuş, terör örgütü olmuş." dedi. Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin karşısında Tatar Türklerinin hak ve hukukunun korunması konusunda yeterince inisiyatif kullanılmadığını dile getiren Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm süreci izleme kuruluna olumlu bakmadığına ilişkin bir soruya "Nabza göre şerbet. Akil adamları görevlendiren kimdi?" karşılığını verdi. Vekillerin özlük haklarına ilişkin bir soruya ise Vural, milletvekillerine yönelik maddi konuların yer aldığı düzenlemeleri yanında olmayacaklarını vurguladı.