MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu kadar uçak düştü, pilotomuz şehit oldu. Peki bunların sebep-sonuç ilişkisi konusunda ne rapor hazırlandı? Millet bunu öğrenmek istiyor. Birilerine uçan saray birilerine uçan tabut; tablo bu." diye konuştu.

Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Yine bir uçağımız düştü, 2 pilotumuz şehit oldu. Milletimizin başı sağolsun." diyen Vural, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuya ilişkin açıklamalarını eleştirdi. "Sıvışmayı savunma olarak gösteren bir bakan, şimdi Türk halkının F-4'e güveni kalmadı diyor. Aslında güven kalmayan sizsiniz." diyen Vural, ne vatan toprağının korunduğunu ne de terörle mücadele edildiğini ifade etti. "AKP hükümetine güven kalmamıştır. Nasrettin Hocanın demesiyle yahu siz de hiç mi suç yok hiç mi sorun yok." diyen Vural, "Bu kadar uçak düştü, pilotomuz şehit oldu. Peki bunların sebep-sonuç ilişkisi konusnuda ne rapor hazırlandı? Millet bunu öğrenmek istiyor. Birilerine uçan saray birilerine uçan tabut; tablo bu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ile şehit cenazesinin aynı anda TRT'de verilmesine tepki gösteren Vural, "Bu ne rezalet. Basının yayınlayacağını bile bile neden böyle bir program yaparsınız... Oldu olacak ekranın yarısını 24 saat saraydaki zata ayırın. Ortağınız mı? Bir yerde acıyı paylaşıyoruz, bir yerde birisi ekranı işgal ediyor. Maç oynarken de yarısına onu koyun. Millet bir ona bir ona bakar. Böyle olmaz; milletimiz bunları hak etmiyor." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nu Süleyman Şah Türbesi operasyonuna ilişkin açıklamalarını eleştiren Vural, "Başbakan eğer bir kurşun atılsaydı kalacaktık, kurşun atılmadı kaçtık diyor. A planı kaçmak. Bir kurşun atılmadan şehidimiz oldu. Mehmetciğin iradesi vardı ama siz yüreksizsiniz. Bu kararı verenler yüreksizlerdir." ifadelerini kullandı.

AKP hükümeti ve sarayın hem doların hem faizin hem de terörün önünde diz çökmüş durumda olduğunu dile getiren Vural, "Vatan hainlerini dost ediniyor, millet kaybediyor. Merkez Bankasını düşman kabul ediyor; yine millet kaybediyor." dedi. Ekonomik öngörülerin AKP içinde bir kaos olduğunu gösterdiğini, tablonun bunu ortaya koyduğunu dile getiren Vural, en büyük risk olarak sarayın karşımıza çıktığını vurguladı.

"İstikrarsızlık ekonomide de böyle. AKP Türkiye'yi yönetemiyor, yöneten bir irade yok. Başlıca sebebi büyük Başbakanın ihtirasları, küçük Başbakanın ise basiretsizliğidir." diyen Vural, "Seni gidi para sihirbazı, dolar sihirbazı." ifadelerini kullandı. "Bu tablonun sorumlusu AKP politikalarıdır." diyen Vural, şöyle devam etti: "Lale devri bitmiştir, zaten sülale devri devam ediyor. Bundan sonra bir günah keçisi arıyorlar; Merkez Bankası Başkanı, Ali Babacan."

"Bu süreçte villasında dolar biriktirenler ile yurt dışından kaynağı belli olmayan dolar getirenler kazandı." diyen Vural, Merkez Bankasının politiklarının etkisiz hale getirildiğini vurguladı. İç güvenlik paketinin geri çekilmesine yönelik bir soruya Vural, "AKP HDP arasında görüşmeler, İmralı ekseninde devam ediyor. MHP'ye yönelik bir talepte bulunulmuş değildir. Paketi geri çekmesini istiyoruz. Yasanın geri çekilmesinden başka yöntem yoktur. Oy verdiklerimiz belli, red verdiklerimiz belli. Kötünün iyisi bizde yok. Kötüdür gere çeksinler." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün adaylığı konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, "Abdullah Gül'ün ikinci dönem cumhurbaşkanı seçilmesinin önünü kestiler. Anayasa Mahkemesi iptal etti. Köşkte neler çektiklerini aile anlattı. Bu açıklama aynı zamanda AKP'yi yönettiğinin de itirafıdır. Sana ne; senin onayına mı bağlı? Bir hikmet aramaya gerek yok. Ama kan gövdeyi götürüyor." dedi.

Uçak düşmesine ilişkin bir başka soru üzerine Vural, "Takiyeci zihniyet, münafık bir zihniyet olduğunu ortaya koyuyor. Toplumdaki tepkileri görünce bundan sıvışmaya çalışıyorlar. Bu konuda ne adım attınız? Rahmetli Mustafa, 'bu uçaklarda sorun var, bir daha uçururlarsa ayrılacam' demesi, onlara bir soralım. Bu zihniyet, F-4'ün fıtranda var diyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit cenaze törenine katılmamasına ilişkin bir soruya Vural, "Şehit milletin şehididir. Cumhurbaşkanı Anayasada devletin ve milletin birliğini temsil eder. Cumhurbaşkanının yaptığı tercih, aslında cumhurbaşkanı makamının da boş olduğunu ortaya koymaktadır. 'Saray yapılacağına uçak alınsaydı'; bundan mı alınıyor. Cumhurbaşkanının ortak değer ve acıları temsil etme görevini yapmadan itina ettiğini gösteriyor." şeklinde konuştu.