MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran seçimlerinden sonra devlet başkanı olmayı hayal ettiğini söyledi. Vural, “Erdoğan da tıpkı Evren gibi seçilmiş diktatör olarak yasamayı yürütmeyi yargıyı ortadan kaldırmak için tek adam olmak amacındadır. Başkanlık söyleminin altında yatan gerçek budur. Erdoğan başkanlığa geçerek ikinci Evren olmayı arzulamaktadır. İkisinin zihniyetinin arasında hiçbir fark yok. Evren üniformalı darbeciydi, Erdoğan sivil darbeci.” diye konuştu.

'ÜLKEYİ AZICIK TERK ETTİ DOLARIN TANSİYONU DÜŞTÜ'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi azıcık terk etti bir sürede doların tansiyonunun düştüğünü belirten Vural, “Demek ki döviz kurunu ayarlamak için önce Erdoğan'ı kontrol altında tutmak lazım. Ekonomik kurallardan biri bu haline geldi. Konuşma sus otur dendiği zaman doların faizin tansiyonu ayarlanabiliyor. Cumhurbaşkanını konuşturan kim? Hangi faiz ve dolar lobisi gerçekten bunu da hep beraber birlikte sizin gibi özgür medyanın sorgulaması gerekiyor. Bu tartışmalar yaşanırken vatandaşın cebinden 80 milyar uçmuşken Başbakan Davutoğlu nerede? Gerçekten bugün ekonomideki belirsizliklerin kaynağı bizatihi hükümetin kendisi olmuştur. Hükümet artık yapısal bir sorun haline gelmiştir, dolar kuru faiz ve borsa şeytan üçgeninde spekülatörler artık AKP hükümetindeki bakanları ve saray sakinini kullanır hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

'EVREN ÜNİFORMALI DARBECİYDİ, ERDOĞAN SİVİL DARBECİ'

“2003 yılında Paşam bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı var diyen Erdoğan şimdide darbeci Evren’in eyalet federasyon ve başkanlık gibi hayallerini gerçekleştirmek için başkanlık istemektedir.” diyen Vural, “Darbe ile milli iradenin kapısına kilit vuran 7. Cumhurbaşkanı Evren gibi Erdoğan’da 7 Haziran seçimlerinden sonra devlet başkanı olmayı hayal etmektedir. Evren’de devlet başkanı olmuştu Erdoğan’da devlet başkanı olmak istiyor.Erdoğan’da tıpki Evren gibi seçilmiş diktatör olarak yasamayı yürütmeyi yargıyı ortadan kaldırmak için tek adam olmak amacındadır. Başkanlık söyleminin altında yatan gerçek budur. Erdoğan başkanlığa geçerek ikinci Evren olmayı arzulamaktadır. İkisinin zihniyetinin arasında hiçbir fark yok. Evren üniformalı darbeciydi, Erdoğan sivil darbeci.” şeklinde konuştu.

İç güvenlik yasasının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından savunulduğunu vurgulayan Vural, “Efkan Ala hangi kitabı okuyormuş. Eric From’un özgürlükten kaçış kitabını okuyormuş. İnsanın neden özgürlüğünü diktatörlerin eline bıraktığını ve robot gibi yaşamaya razı olduğunu sorgulayan Erich Fromm’un bu kitabını okuyan Efkan Ala aslında ayni ile Hitler’in İçişleri Bakanı Himler özentisi içerisinde olduğunu ve bu yönüyle diktatörlüklerin nasıl devam ettirilmesi gerektiğini öğrenmek amacıyla nasıl vatandaşların robot gibi yaşamaya razı ettiklerini öğrenmek amacıyla Erich Fromm’un Özgürlükten Kaçış kitabı kendisine rehber olarak kullanmaktadır. İç güvenlik yasasında bu hükümler kanunlaştığında bu videoda gördüğünüz polis memuru mahkeme kararı olmadan arayacak, durduracak, göz altına alacak. Bütün bunları yapabilecektir." ifadelerini kullandı.