MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın kamuya iş alımlarında güvenlik soruşturmasının yanında kişiler hakkında MİT raporlarına da bakılmaya başlandığı yönündeki sözlerine tepki gösterdi. “Suç işlememiş insanları neye göre fişliyorsunuz?” diyen Vural, “Ülkücü, milliyetçi, şucu bucu diye bu milletin evlatlarını fişleyerek siz muhbir bir anlayışla devleti yönetiyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın kamuya alınacak kişilerin MİT tarafından fişlendiği iddialarını değerlendirdi. Basına yer alan bir habere göre Bakan Elvan, güvenlik soruşturması dışında işe alımlarda kişiler hakkındaki MİT raporuna da bakıldığını açıkladı. Elvan’ın sözlerini ‘itiraf’ olarak değerlendiren Vural, “Ulaştırma Bakanı diyor ki ‘memurlar alınırken MİT tarafından soruşturuluyor. MİT raporlarına bakılıyor’. Demek ki, bu milleti fişliyorsunuz. Neye göre fişliyorsunuz? Suç işlememiş insanları neye göre fişliyorsunuz? Ülkücü, milliyetçi, şucu bucu diye bu milletin evlatlarını fişleyerek siz muhbir bir anlayışla devleti yönetiyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“EY MİT, SEN BİR PARTİ DEVLETİNİN ORGANI MISIN?”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Fişleme kepazeliği yok bundan sonra. Herkes özel hayatında serbest. Tertemiz insanların sicil dosyalarında kırmızı kalemle ‘terfi ettirilemez, çünkü içki bile içmiyor’ notunu görünce kendimden utandım. Bunları kaldırıyoruz” sözlerini hatırlatan Oktay Vural, “Hükümetin adamı değil diyerek kamu kurumlarında nasıl fişleme yapıldığını ortaya koyuyor. Ey MİT, sen bir parti devletinin organı mısın? Hangi hakla bu milleti sahip olduğu düşünceleri itibariyle fişliyorsun?” dedi.

“BİZE BİAT ETMEZ, İŞTEN ATIN”

İnsanların düşüncelerine, fikirlerine, mezheplerine göre fişleyerek devletin bu eksende takdir hakkını kullanmasının bölücülük olduğunu kaydeden Vural, “Böyle bir şeyin kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir.’ MHP, ülkücü iş adamına iş vermeyin. Bize biat etmez işten atın. Görevden alın’. Maalesef Türkiye’de her bir vatandaşımızın hürriyeti tehlike altındadır.” şeklinde konuştu.