MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekilli aday adayı olmak için istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın AKP-HDP koalisyonunu adayı olduğunu açıkladı. Bu durumun son derece açık ve ortada olduğunu belirten Vural, “Milletvekilliğinden yorulmak olabilir de dinlenmek için milletvekili olmak milletvekillerini sarf malzemesi olarak görmek demektir. Böyle bir zihniyet parlamentoda temsil etmesi uygun olmayan demektir. Kendisini bir sarf malzemesi olarak gören birisinin milletvekili olması abesle iştigaldir. Erdoğan Bayraktar da dinlenmek istiyorum TOKİ’de çok yorulmuştu. Dinlendi bakan oldu maaşallah Başbakan’ın her istediğini yerine getirdi. Anlaşılan o ki Hakan Fidan’da dinlenmek bahanesiyle parlamentoya girerek Erdoğan’ın istek ve arzularını yerine getirecek. Cumhurbaşkanın bu ifadeleri de istemem yan cebime koy anlayışının bir tezahürüdür.” diye konuştu.

'İKİSİ DE ÖZGÜRLÜK DÜŞMANI'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Vural açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Çözüm süreci ile ilgili hükümet silahlar bırakılsın açıklaması yapıyor, onlar da 'güvenlik paketi bizi rahatsız ediyor' diyor. Bir tıkanma söz konusu, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Vural, “İkisi de özgürlük düşmanı. Bu milletin özgürlükleri yerine kendi hakimiyet alanlarını meşrulaştırmak isteyen bir oyun peşinde. Yok aslında bunların birbirinden farkı. Bugün onların derdi poşu, sapan ve silahtır. Bizim derdimiz özgürlüktür, adalettir, hürriyettir, hukuktur. Böyle bakıldığından son derece ilginç bir konu parlamentoya gelmiş, parlamentoda ana muhalefet ve bizim eleştirimiz varken AKP’nin, HDP ile bu yasayı görüşmesi bir fiili koalisyon olduğunu ortaya koyuyor. Bu yasa terör örgütleri ile mücadele etmek için değil, milletle mücadele etmek için çıkarılmakta. Bu görüşme bu eksenli yapılan bir görüşme aslında bu iki siyasetin fiili bir koalisyon içinde olduğunu ortaya koyuyor. Bu konuda partimizle herhangi bir görüşme talebi olmamıştır. HDP ile özellikle bu konuyu görüşmüş olmaları bu yasanın kime hizmet ettiğini ve kimin amaçları için kullanılabileceğini gayet açık ve net ortaya koymakta.” cevabını verdi.

'VER BAŞKANLIĞI AL ÖZERKLİĞİ FORMÜLÜ İLE AKP-PKK-HDP KOALİSYONU SEÇİME GİDİYOR'

Başka bir gazetecinin, “Sabahat Tuncel bugün basın toplantısında Öcalan için özgürlük istediklerini dile getirdi bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Vural, “Top, bu iki sahada oynanıyor ama, golü millet yiyor. Bu ikisinin amacı millete gol atmaktır. İliştirilmiş bir gazeteci de diyor ki, ‘Özgürlük olması gerekir’ televizyon programı yapmış. Özgür olacak serbest kalacak diyor. Utanç verici bir durum. Kundaktaki bebeleri öldüren Kürt kökenli insanları öldüren bir terör örgütünü masum göstermek onu affedecek bu üslubu kullanmak insanlık için utanç vericidir. Hiç mi vicdanın sızlamıyor Serap’ı öldürenler. Bunları görmeyenler. Mazı Dağını, Silopi’yi, Ağrı’da iki yaşında 45 günlük bebeleri öldürenler kurşun sıkanlar. Öldürenler kadar bunları masum görenler de insanlık nezdinde suçludur. Sorun millettir. Millet uyanmadan bu işi nasıl hallederiz gayreti içindeler. 7 Haziran seçimlerinde de ver başkanlığı al özerkliği formülü ile AKP-PKK-HDP koalisyonu seçime gidiyor. Seçim gerçekten Türkiye için böyle bir anlam taşıyor.” Cevabını verdi.

'DİNLENMEK İÇİN MİLLETVEKİLİ OLMAK MİLLETVEKİLLERİNİ SARF MALZEMESİ OLARAK GÖRMEKTİR'

“Hakan Fidan yoruldum dedi ve aday olmak istediğini söyledi. HDP’li Sırrı Süreyya Önder de yoruldum artık diyerek aday olmayacağını söyledi. Neler söylersiniz?” sorusuna Vural şu cevabı verdi: “Yer değiştirecekler. Normal. O yoruldu, burada yoruldu, orada yoruldu yer değiştirecekler. Aynı zihniyet olduğu için yer değiştirecekler. Hakan Fidan AKP-HDP koalisyonunu adayıdır. Bu son derece açık ve ortadadır. Milletvekilliğinden yorulmak olabilir de dinlenmek için milletvekili olmak milletvekillerini sarf malzemesi olarak görmek demektir. Böyle bir zihniyet parlamentoda temsil etmesi uygun olmayan demektir. Kendisini bir sarf malzemesi olarak gören birisinin milletvekili olması abesle iştigaldir. Erdoğan Bayraktar da dinlenmek istiyorum TOKİ’de çok yorulmuştu. Dinlendi bakan oldu maaşallah Başbakan’ın her istediğini yerine getirdi. Anlaşılan o ki Hakan Fidan da dinlenmek bahanesiyle parlamentoya girerek Erdoğan’ın istek ve arzularını yerine getirecek. Cumhurbaşkanın bu ifadeleri de istemem yan cebime koy anlayışının bir tezahürüdür.”