MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, “Bugün, ortak açıklama yapmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, resmen PKK’nın muhatabı olduğunu kabul etmiştir.” dedi.

MHP Aydın İl Kongresi’ne katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, burada yaptığı konuşmada AK Parti hükümetini eleştirdi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen İl Kongresinde Divan Başkanlığı da yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, “Bugün Türkiye işgal edilmiş değil. Fiili işgal yok. Ama bugün Türkiye zihni işgal edilmişler tarafından yönetiliyor. Damat Ferit zihniyetiyle yönetiliyor. Bu gün geldiğimiz noktada Dolma Bahçe’de bir araya gelmişler, PKK ile bir araya gelmişler. PKK ile AKP 7 Haziran seçim beyannamesini açıkladı. AK Parti'ye oy vermiş değerli kardeşlerim, CHP’ye oy vermiş değerli kardeşlerim fark etmez. Bu memleketin helal lokma yemiş, nefesini alan herkes ben bu milletin evladıyım diyen herkes PKK ile yaptıkları bu anlaşmada PKK terör örgütüyle birlikte vatan, cumhuriyet ve milleti yeniden tanımlayıp kimliğin yeniden tanımlanması için ve bununla ilgili bir Anayasa yapmak üzere AKP ile PKK bir anlaşma imzaladılar. Biz bu coğrafyayı vatan yapmak için nice kan döktük, can verdik. Bu vatan Türk vatanı oldu. Şimdi sen kimle beraber oturuyorsun da bu vatanı yeniden tarif edeceksin. Beraber millet olduk. Müslüman Türk milletiyiz Elhamdüllilah dedik. Adımızı şanımızı tarih yazdı. Şimdi beraber bir araya gelmişler adımızı değiştirecekler. Cumhuriyeti tartışacakmış. Ben Cumhuriyetin kuruluşunu Kuvayi Milliye ile birlikte, Kurtuluş Savaşı vererek ben Cumhuriyeti kurdum. PKK terör örgütüyle Cumhuriyeti paylaşanlar, konuşanlar Milli Kurtuluş Savaşına, millete ihanet içindedir. Zannedersiniz ki Sevr’i imzalamışlar. Bu anlaşmanın Kürdistan ve Ermenistan oluşturmakla ilgili Sevr’den farkı nedir? Birileri kalkacak İmralı’da terörist başının isteğine göre benim vatanımı tarif edecek. Benim milletimin kimliğini tarif edecek. Cumhuriyeti mi tarif edecek. Bırakın bu particiliği, bu gün var, yarın yok. Ama biz millet olarak vatanımızla beraber cumhuriyetimizle ileriye bakarsak ancak birlikte yaşarız. Bunlar olmasa partinin anlamı ne olur. PKK’ya karşı teslimiyet anlayışıyla vatanımı, cumhuriyetimi, kimliğimi ve milletimi yeniden tanımlayacaklarmış, Anayasa yapacaklarmış. 7 Haziran seçimlerinde taraflar belli olmuştur. 7 Haziran seçimlerine AKP, HDP, PKK işbirliğiyle girmektedir. Bu gün açıklanan 10 maddelik plan, İmralı canisinin Davutoğlu hükümetine verdiği ev ödevidir. Maalesef bu Davutoğlu da bu ev ödevini almış, ortak açıklama yapmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin resmen PKK’nın muhatabı olduğunu kabul etmiştir.” dedi.

PKK terör örgütüyle ilgili hükümetin görüşmesine geçmiş dönemlerde yaşanan tartışmalarla cevap veren Vural, “PKK ile görüşülüyor dedik. Görüştüğümüz ispatlamazlarsa şerefsizdirler alçaktırlar dediler. Bülent Arınç kalktı, ‘Biz terör örgütüyle görüşecek kadar şerefsiz ve alçak değiliz' dedi. İşte bu gün yaptıkları anlaşmayla kimin alçak, kimin şerefsiz, kimin ihanet içerisinde olduğu ortaya çıkmıştır. Ne kadar milletvekili çıkartırsan çıkart ama ecdadımızın emanetlerine, vatana, millete, cumhuriyete ihanetin bedelini bu dünyada da öbür dünyada da verirsiniz. Bugün silah bırakma adı altında 10 madde, terörist başının AKP hükümetine verdiği bir ev ödevidir. Utanç verici bir tablo yaşatmışlardır.” dedi.

Aydın’da MHP İl Başkanlığı 11. Olağan Genel Kurulu’nda Ahmet Ertürk, Cem Akbudak ve Güngör Türk yarıştı. Yapılan seçim sonunda 252 oy alan Cem Akbudak MHP Aydın il başkanlığına seçildi. Diğer adaylar Ahmet Ertürk 56, Güngör Türk 194 oy aldı.