MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ak-Saray yerine külliye demesini doğru bulduğunu belirterek, "Ben bu ismi doğru buluyorum, gerçekten külli olarak yiyorlar. Külli-ye. Ekip olarak götürüyorlar. Çok uygun olur. Külli-ye. Bari cüz’i yeseniz. Külli yiyorsunuz bu isim de cuk oturmuş." dedi.

Oktay Vural, partisinin Sakarya Atatürk Spor Salonu’ndaki il kongresine katıldı. Burada partililere hitap eden Vural, salonda asılı Ebu Zerr’in Muaviye’ye söylediği ‘Bu sarayı kendi paranla yapıyorsan israftır. Devletin parasıyla yaptırıyorsan o da ihanettir’ afişini okuyarak "Yav o kadar ibretlidir ki bu... Muaviye’nin yaptığı sarayın adı ne biliyor musunuz? Kasrül Beyza. Yani Beyaz Saray, Ak Saray. Düşünebiliyor musunuz yav, Muaviye’nin de sarayı Ak Saray, bu gün yapılan saray da Ak Saray. Cenab-ı Hakk bu ibretlikleri bilerek gösterir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Saray’ın isminin saray kısmını külliye olarak değiştirileceğini söylediğini hatırlatarak, bunların külli olarak götürdüklerini, yeni ismi doğru bulduğunu ve cuk diye oturduğunu belirti. Vural, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığı sarayı yapıyorlar işte israf saray. 1,5 katrilyon lira, 5 katrilyona çıktığını biliyoruz açıkcası. ‘Yürüt’menin de başı benim diyor. Bakanlar Kurulu’nu toplarım diyor. Ak Saray'a külliye ismi verilsin diyor, Ben bu ismi doğru buluyorum, gerçekten külli olarak yiyorlar. Külli-ye. Ekip olarak götürüyorlar. Çok uygun olur. Külli-ye. Bari cüz’i yeseniz. Külli yiyorsunuz, bu isim de cuk oturmuş."