MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP’nin kapatılmak istendiği iddialarına sert tepki gösterdi. Vural, "Milliyetçi Hareket Partisi’ni kapatmaya, bunu dile getirmeye ki o insan daha anasından doğmadı. Türkiye’yi başlarına yıkarız." dedi. Vural, AK Parti temayül yoklamalarının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan eş zamanlı olarak takip edildiğini de ifade ederek, ekibin içinde var olduğunu iddia ettiği isimleri saydı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair sorulara cevap verdi. Vural, iktidarın CHP’nin yanı sıra MHP’yi kapatmaya çalışacağı iddialarının sorulması üzerine "Valla, Milliyetçi Hareket Partisi’ni kapatmaya, bunu dile getirmeye ki o insan daha anasından doğmadı. Türkiye’yi başlarına yıkarız. Bugün geldiğimiz bu noktada geçen hafta Saray’da acaba Binali ile Yalçın Akdoğan ne konuştular? Neler yaptılar? Şunları bir anlatsalar. Üniversitelerdeki olayların arkasında kimler varmış bir anlatsalar. Üniversitelerdeki olayları planlayanlar kimlermiş anlatsınlar bakalım. MHP olarak biz darbeci zihniyetle, PKK’yı meşru MHP’yi de kapatma gayreti içerisine geçen, PKK’yı siyasallaştırıp MHP’yi kapatmak isteyenler aslında bölücülerle birlikte dans ettiğini, milliyetçilerle, MHP’yle düşman PKK’ya da dost olduklarını ortaya koyan bir zihniyeti ortaya koyuyorlar." diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE HÂKİM VE SAVCILARIN SORUŞTURMA YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK'

17-25 Aralık savcılarının soruşturulması için HSYK’ndan izin çıkartılmasının sorulması üzerine Oktay Vural, "Türkiye’de artık hâkim ve savcıların soruşturma yapma özgürlüğü yoktur. Hukuksuzluğa karşı takip etme özgürlüğü kalmamıştır. Bunu yapanların hepsinin ilerde bir soruşturmayla karşılaşacağı tehdididir. Hakim ve savcılara şu deniyor: ‘Yürütmeyle ilgili herhangi bir iddia ile karşımıza gelmeyin’. Soruşturmayın, sorgulamayın. Hükümeti eleştireni dava konusu yapın ama sakın ola ki yürütmeye dokunmayın." dedi.

'PKK SARAY’DA, GİT SARAY’DAKİ ZATA SOR'

HDP’li Altan Tan’ın Öcalan’ın Nevruz’a katılarak halka hitap etmesi talebinin sorulması üzerine Oktay Vural, AK Parti’yi PKK’nın siyasi kanadı olarak yorumlayarak, "Terörist başını geçen sene (Nevruz’da) mesajını okutanlar canlı olarak da onun mesajını vermesi için bir çalışma yaptığı gayet açık ve net. PKK Saray’da kardeşim, git Saray’daki zata sor. Başbakanlık’ta, git ona sor. Soramazsınız ama değil mi?" ifadelerini kullandı. Vural, AK Parti ile PKK’nın birlikte hareket ettiğini ifade ederek, Öcalan’ın serbest bırakılması için bir taahhüdün olduğunu söyledi.

'AKP TEMAYÜL YOKLAMALARI CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NDAN EŞ ZAMANLI TAKİP EDİLİYOR'

Oktay Vural, AK Parti’nin dördüncü katında temayül yoklamalarının yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: "AKP’nin dördüncü katında herkesin giremediği bir yer var. Şifre ile giriliyor. Şifre ile girilen temayül yoklamaların sonuçlarında her bir adaya bir numara verilmiştir. Bu temayül yoklamaların eş zamanlı terminallerin birisi Başbakanlık'tadır, birisi de Saray’dadır. Aynı anda bunları Saray da takip etmektedir. Saray’da takip edenlerin içerisinde Binali Yıldırım vardır. Başbakanlık'ta da Lütfi Elvan vardır. Bizatihi temayül yoklamalarının içerisinde Cumhurbaşkanın da olduğu gayet açık ve nettir."