MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Süleyman Şah Türbesiyle ilgili geri çekilmeye sert tepki gösterdi. Vural, "Eğer Anadolu toprağı gibi görüyorsan, bugün o topraktan çekilmişsen; sen aynı zamanda Anadolu topraklarından da çekilebileceğini kabul etmişsin demektir. Nerede irade? Sarayda oturan zat, keyif süren zat." diye konuştu. "Bunun asıl amaç ve hedefinin PKK ve PYD'nin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin muhatabı olması ve orada da bir egemenlik alanı oluşturmak suretiyle İsrail'in istediği Suriye Kürdistan'ının kurulmasıdır." diyen Vural, operasyon öncesi bunların temsilcilerinin Türkiye'de olduğuna dikkat çekti.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, "Açıkça AKP-PKK-PYD işbirliği vardır. Üst akıl ABD ve İsrail'dir. Proje aynıdır, peşmergenin geçişi, ABD'nin burada açıkça silah yardımı yapması, önceden haberdar edilmesi, PYD'nin haberdar edilmesi, bütün bunlar bir işbirliği olduğunu gayet açık ve net ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı. Vural, bunun hesabının sorulacağını belirterek vatana ihanet suçunun olduğunu söyledi.

"Şah Fırat değil, kaçak operasyonu deseydiniz daha iyi olurdu." diyen Vural, tarihin bunları kaçak olarak yazacağını söyledi. Fırat'ın kenarındaki kuzuya sahip çıkacağız diyen iradenin Ege Üniversitesi'ndeki Fırat'ı korumadığı gibi Fırat'ın kenarındaki ecdadın toprağını da koruyamadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da sert sözlerle eleştiren Vural, "Cumhurbaşkanı seçildi ama Cumhurbaşkanı olamadı, milletin başı olamadı. Maalesef milleti ve devleti temsil edemedi. Türkiye'de bugün bir Cumhurbaşkanlığı boşluğu vardır. Dün grup toplantısını haram sarayda yapmıştır. O saray milletin sarayı, senin kirli pis siyasetinin sarayı değil. Terket, o siyaseti AKP Genel Merkezinde yap. Muhtarları toplayarak politika yapması, muhalefete dil uzatması haddi değildir." şeklinde konuştu.

"Bizim genel başkanımız vatan, millet, bayrakla birlikte. Sen kiminle birliktesin?... Sen kimlerle biliyor musun; Oslo'da pazarlık yapanlarla birliktesin, haram paracı Rızalarla birliktesin." diyen Vural, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanının yerini ve haddini bilmesini istedi.

"Askerlik yan gelip yatma yeri değdir diyen, şehide kelle diyen sen değil misin? Askerin başına çuval giydirildiğinde Kayseri'de mantı yiyen sen değil misin?" diye soran Vural, "Biz milletin iradesiyle buradayız; senin Genelkurmay Başkanın gibi atamayla değil. Haddini bileceksin, edepli olacaksın." ifadelerini kullandı.

TRT'deki Diriliş adlı dizide türbenin taşınacağının söylendiğini aktaran Vural, dizinin o bölümünü izlettirerek "Helal olsun. Sizi kim yönetiyor? Her biriniz fidanın güller açan fidanı mısınız?" ifadelerini kullandı. "Bir algı operasyonuyla bu rezaleti sindirmek istiyorlar. Herkesin haberi var, bir milletin, bir Meclisin haberi yok. Senaristin haberi var, PYD'nin haberi var, PKK'nın haberi var, İsrail'in haberi var; vallahi bir Meclisin haberi yok." diye konuştu.

Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Çakıroğlu ile ilgili herkesin serbest bırakılmasına tepki gösteren Vural, "Maalesef Erdoğan'a hakaretin cezası, ülkücü genci öldürmenin cezasından daha ağır hale geldi. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hükümet ve rektörü uyarıyorum; yarın okul açılıyor. Bu PKK-PYD uzantılarını oradan kaldırın, insanlar eğitim görsün." dedi.

Son zamanlarda MHP üzerinden bir algı operasyonu, kumpaslar hazırlandığını dile getiren Vural, MHP ve ülkücü hareketinin hedef alındığına dikkat çekti. MHP ve yöneticilerinin AKP-HDP ekseninde gösterilmesine yönelik bir algı operasyonu yapıldığını anlatan Vural, "Maalesef milleti başı olması gereken Cumhurbaşkanı buna korolok yapmıştır." diye konuştu. Başbakan Davutoğlu'nu özür dilemeye çağıran Vural, MHP'yi HDP ile aynı kefeye koyanların iflas ettiğini kaydetti.

Gezici araştırma şirketine yapılan baskının doğrudan doğruya Türkiye'nin diktatörlüğe gittiğinin, parti devleti olduğunu ortaya koymakta olduğunu belirten Vural, araştırma şirketlerini baskı uygulandığını ve herkesin tehdit altında olduğunu ifade etti.

Süleyman Şah Türbesi operasyonu ve Genelkurmay Başkanıyla ilgili bir soruya Vural, "Bu kararı içine sindirmiyorsan istifa ederdin. Demek ki içine sindirmişsin. Ama ben Mehmetciğin içine sindirdiğini düşünmüyorum. eğer çok meraklıysan çıkar dersin siyasi iradenin emrine uyulmuştur." şeklinde konuştu.

MHP'li Semih Yalçın'ın açıklamalarının darbeye çağrı olmadığını dile getiren Vural, "Kanun ve Anayasa ile verilen görevler siyasi irade tarafından gasp edilmesi, Genelkurmay Başkanının özümlemesi kabul edilemez. Bunun darbeyle bir ilgisi yoktur." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamalarıyla ilgili ise Vural, "AKP hükümeti birilerinin talimatıyla hareket ediyor. Gösterilen yeri kim gösterdi. Gerçekten bu talimatla üst akılla yönlendirilen bir iradenin olduğunu gösteriyor. Bu milli bir irade değildir. Kim oluyor da bize yer gösteriyor. Neredeyse Türkiye'yi başka yere taşıyacaklar." diye konuştu.

Uçak düşmeyle ilgili bir soruya da Vural, "Bu kadar uçak düşmesi ve hala uçuyor olması, uçak mezarı haline geliyor. Hiç mi değerlendirme yapılmaz, ne oluyor ne bitiyor, tedbir alınmaz." dedi. Herşeyin muhalefete bağlanmasını da eleştirdi. Polislere yönelik operasyonun zamanlamasının sorulması üzerine de Vural, "Bugün yapılmak istenen, İç Güvenlik Yasasında polis teşkilatını bitirmek, parti teşkilatına dönüştürmekle ilgili düşüncelerimiz derinleşiyor. Algı opersyonun bir parçası." şeklinde konuştu.