Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, AK Parti iktidarında ülkenin canlı bombaların cirit attığı bir yer haline dönüştürüldüğünü, önü alınamaz ve durdurulamazsa Türkiye’nin karanlığa ve uçuruma doğru yol aldığını söyledi.

Hafta sonu Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tüm il ve ilçe temsilciliklerinde yapılan ‘1 Kasım seçimlerinin önemi ve ülkemizin geleceği’ konulu iştişare toplantılarını değerlendiren Olcay Kılavuz, AK Parti’nin hatalarını sıraladı. AK Parti’nin yönetim anlayışının Türk devletini 36 etnik unsurdan müteşekkil bir devlet haline getirmek olduğunu vurgulayan Kılavuz, “Türklüğü tamamen ortadan kaldırmak olarak okunmalı ve böyle algılanmalıdır. Nitekim AKP’li yıllarda Türklüğe dair tüm unsurlara aleni bir savaş açılmış, Türkçe düşmanlığı yapılmış, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' tabelaları söktürülmüş, andımız kaldırılmış, Türk bayrağı tahrik unsuru olarak görülmüş, milliyetçilik ayaklar altına alınmıştır.” dedi.

Kılavuz, analar ağlamayacak, çok güzel şeyler olacak yalanlarıyla Türk milletinin halis duygularıyla oynayan AK Parti’nin çözüm adı altında çözülme, açılım adı altında yıkım planlarını devreye soktuğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Oslo ve Dolmabahçe’de terör örgütü meşrulaşmış, çözüm süreci zarar görmesin diye PKK’nın yığınak yapmasına göz yumulmuş, teröristbaşı muhatap alınmış, alan hakimiyeti kaybedilmiş, bölge halkı PKK’nın insafına terk edilmiştir. Nitekim, bu tablo 170’in üzerinde asker ve polisimizin şehit edilmesine, onlarca sivilin hayatını kaybetmesine sebebiyet vermiş, ülkemiz canlı bombaların cirit attığı bir yer haline dönüştürülmüştür. AKP sadece teröre imkan vermemiş aynı zamanda Türk gençliğini de korumasız bırakmıştır. AKP’li yıllarda Türk gençliği; uyuşturucu bataklığına saplanmış, bonzai gibi uyuşturucu maddeler gençliği esir almıştır. Maalesef bu illet onlarca gencimizin canını almış, onlarcasının bağımlı hale gelmesine neden olmuştur. Türk gençleri bir yanda uyuşturucu ile mücadele ederken bir yandan da gelecek kaygısı yaşamak durumunda kalmıştır. Artan işsizlik rakamları Türk gençliğini çaresiz bırakmıştır. Öte yandan üniversiteler terör kampları haline getirilmiş, gencecik fidanlar toprağa düşmüş, dağ kaçkını şehir eşkıyaları gençlerimizin en temel hakkı olan eğitim hakkını gasp etmeye çalışmışlardır."

Bu tablonun gün geçtikçe daha da karanlığa doğru yol aldığını belirten Olcay Kılavuz, şunları ekledi: “Durdurulamaz çöküşe bir çare aranmaktadır. Demokratik siyasetin en temel hükümlerinden olan seçimler ise bizlere umut ışığı aşılamakta ve AKP’li garabet yılların sona erdirilmesinde tek çıkış yolu olarak görülmektedir. Bu bağlamda Türk gençliği üzerine yüklenmiş olan cumhuriyetin emanetçileri vazifesini ifa etmek için kararlı olmalıdır. Türk gençliği tarihi misyonunu hatırlamalı 1 Kasım seçimlerinde aydınlığa gidecek olan yolda kenetlenmeli ve ülkenin geleceği adına ülkenin geleceğine oy vermelidir."