HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluc, "HDP'yi koalisyon çalışmaları dışında değerlendirme hakkı kimsede yoktur" dedi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluc, kaydını yaptırdı.

Gazetecilerin koalisyona ilişkin sorularını cevaplayan Oluc, "HDP bu konudaki Parti Meclisi kararındaki açıklamasını yapmıştır. Genel seçim beyannamesi ve siyasal ilkeleri doğrultusunda bunlarla çok çatışmayacak, her türlü koalisyona desteğini vereceğini açıklamıştır. Ve kendisi içinde önemli olanın çözüm sürecinin devamı ve Türkiye'de barışın gerçekleşmesi olduğunu vurgulamıştır. Dolayısıyla bu doğrultudaki çalışmalara bakacağız. Çeşitli görüşmeleri bizlerde sürdüreceğiz ve sonuçta ortaya çıkacak protokolü değerlendireceğiz ona göre tutumumuzu alacağız. Ama HDP'yi koalisyon çalışmaları dışında değerlendirme hakkı da kimsede yoktur." dedi.

"Görüşmeler var mı?" sorusuna ise Oluc, "Bu konuda bir heyet görevlendirdik. Eş başkanlarımızın da içinde olduğu o heyet görüşmeleri yapacaktır. Görevlendirmeyi yaptık, eş genel başkanımız yetkilidir." karşılığını verdi.