CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılması planlanan bir operasyonda on binlerin yargılanacağı iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu. Sezgin Tanrıkulu, “On binlerce kişinin yargılanacağı büyük bir dava hazırlığında olunduğu iddiası doğru mudur?” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi vardı. Tanrıkulu önergesinde, “Yapılması planlanan bir operasyonda on binlerin yargılanacağı, Silivri Cezaevi’nde yatacak yer bulunamayacağı iddiaları basına yansımıştır. Bu yargılamanın hemen başlayıp bitmeyeceği hatta yıllarca süreceği de iddialar arasındadır.” dedi.

Tanrıkulu Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: "On binlerce kişinin yargılanacağı büyük bir dava hazırlığında olunduğu iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, Emniyet yapacağı ya da yaptığı soruşturmanın detaylarını gazetecilerle mi paylaşmaktadır? İddialar doğruysa, yargılanacak olan bu on binler nasıl belirlenmiştir? Makul şüphe mi aranmıştır? Başlatılacak olan ya da başlatılmış soruşturmanın gizliliğini ihlal eden bu gazeteci ve bunu sızdıranlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Bu haberler gazetecilere toplumu sindirmek için kasıtlı olarak mı sızdırılmaktadır?"