Saadet Partisi (SP) Genel Bakan Yardımcısı Mehmet Karaman, “Önce miting meydanlarında konuşuluyor, sonra bunun alt yapısı oluşturuluyor, sonra da insanlar tutuklanma yoluna gidiliyor. Bu doğru bir şey değildir.” dedi.

Karaman, seçimden önce aralarında gazetecilerin de bulunacağı 200 kişiye operasyon yapılacağı ve bazı medya kuruluşlarına el konulacağı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bunun daha önce meydanlarda, mitinglerde dillendirilerek yapılmak istenen bir hadise olduğunu söyledi. Hukukun dışına çıkılmaması gerektiğine vurgu yapan Karaman, “Hukuka aykırı bir eylem yaptıysalar, eğer devlet hazinesini zarara uğrattılarsa, eğer bu insanlar yanlış şeyler yaptılarsa, bunun ilan edilerek, bağırarak yapılmaması gerekir. Eğer varsa suçlu bunun cezalandırılmasını bütün milletimiz beklemektedir. Bazı kişilerin yaptığı bir eylemin bütün insanlığa maledilmesi ve bütün insanlığı bu hizmete koşan insanların suçlu gösterilmesi doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

Hukuka havale edilen bir şeyin dillendirilmesin de doğru olmadığını anlatan Karaman, şöyle devam etti: “Maalesef Türkiye’mizde böyle yapılıyor. Önce miting meydanlarında konuşuluyor, sonra bunun alt yapısı oluşturuluyor, sonra da insanlar tutuklanma yoluna gidiliyor. Bu doğru bir şey değildir. Hukukun nasıl işleyeceğini, Anayasamız, kanunlar belirlemiştir. Bunlara uygun bir halde yapılmasını temenni ediyoruz. Aksi taktirde ilan edilerek, falancı biliyor bu işleri de niye savcılar bilmiyor, falancı biliyor da başka şeyler niye bilmiyor, bunlar hukuka uygun yapılması lazım. İnsanların da hukuka uygun şekilde mahkemelere çıkartıp biran evvel suçlu gibi gösterme yerine onların adil yargılanıp neticelerinin de biran evvel açıklanması gerekir.”

BANK ASYA’YE EK KONULMASI HUKUKA AYRIKIDIR

Bank Asya’ya el konulmasıyla ilgili kararı da değerlendiren Karaman, şunları söyledi: “Devlet gücü kullanılarak bazı kurumlara el konulmasını uygun görmüyoruz. Eğer bir kurumda bir hukuksuzluk varsa bu miting meydanlarında veya medya ile paylaşılarak yapılacak şeyler değildir. Bunlar tamamen gizli yapılması gereken şeylerdir. Yetkili mercilere başvurulur, onlar da bu konuda hukuki olarak süreci yürütür. Bu olay da bunun tersini gördük. Televizyonlarda, miting meydanlarında bu kuruluşların yanlış yaptığı, bunlara el konulacağı söylenerek bir alt yapı oluşturuldu ve sonradan el konuldu. Bu tamamen hukuka aykırı bir şeydir.”