Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için toplandı. AK Parti Grubu'nun TBMM'nin seçim sonrasına kadar tatile girmesine dair önerisi görüşüldü. Burada bir konuşma yapan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Sizin gerçeğin hilafına beyanlarınızı berhava etmek için Sayın Başkanın cimrilikle verdiği bir dakika çok bile!" ifadelerini kullandı.

"Sırtımızı PYD'ye, YPG'ye dayıyoruz lafına çok hassasiyet gösterdiniz ya." diyen Önder şöyle konuştu: "Bütün sözleri alayım, hepinize toptan muamele edeceğim! Dedik, dedik, bunu söylerken tek değildik, Sayın Ahmet Davutoğlu da bunu söyledi. Soruyorlar ya 'Neler konuşuldu?' diye. Sayın Ahmet Davutoğlu Rojova'ya, PYD'ye teşekkür etti. Bakın, bana değil, bana değil! Süleyman Şah... Arkadaşlar, ben bunu rüyamda görmedim! Sayın Davutoğlu kalksın, sadece 'Teşekkür etmedim.' desin, kafi; arşivler ortada, arşivler ortada, ben kendimden uydurmuyorum. İki: Süleyman Şah Türbesi için, sonradan bakan yaptığınız arkadaş da bunun şahidi, ben de bir tarafıyım; öyle kafadan atmıyorum, üfürmüyorum, elimdeki metinleri konuşmuyorum. Burada Sayın Sinirlioğlu'yla beraber ben organize ettim o türbenin taşınmasını. Bu da size Meclisin son konuşmasında güzel bir anı olsun. Allah işinizi, gücünüzü rast getirsin."

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da "Süleyman Şah'ın yerinin değiştirilmesi sürecinde, özellikle güvenlik güçleri tarafından orada herhangi bir engelin çıkarılmaması noktasında bir uyarıda bulunulmuştur aksi takdirde herhangi bir teşekkür yoktur. Sadece ve sadece güvenlik güçlerimiz tarafından bir uyarıda bulunulmuştur aksi takdirde gereği yapılacaktır diye. Şu teröre ve terörle iş birliği yapan herkese karşı olduğumuzu herkes çok iyi ve net bilir." dedi.