Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanlığı TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi kapsamında milli ve tercüme olmayan tamamen ihtiyaçlar ve sorunları gidermeye yönelik projeler geliştirdiklerini söyledi. Akar, “Yeni sloganımızda etkin, caydırıcı, saygın Kara Kuvvetleri diyoruz.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Tören Salonu'nda bir resepsiyon verdi. Resepsiyona katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kara Kuvvetleri'nin hudut güvenliği, terörle mücadele konuları dışında 2 yıldan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri-2033 diye Genelkurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda kurumsal projeler yaptıklarını ifade eden Akar, “Bu çok önemli bir çalışma bütün Kara Kuvvetleri mensupları bu çalışmaya katıldılar. Şuana kadar yüz yüze yapılan çalışmalar resmi yazı ile gelenler hariç elektronik olarak birebir sayılan 20 binin üzerinde teklif ve öneri geldi.” diye konuştu.

Kara Kuvvetleri olarak 140 projeleri olduğunu aktaran Akar, "Bu çerçevede yapılan çalışmaların sonunda 50 uygulama emri yazdık. Bunlarda gerçekten büyük bir heyecan, moral ve motivasyon var gençlerde. Bir şeyler yapmanın azmi ve kararlığı içinde böylece daha etkin daha caydırıcı daha saygın bir kara kuvvetleri için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanlığı TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi kapsamında Erzincan, Adana, İstanbul ve Ankara’da toplantılar yapıldığını kaydeden Akar, şunları söyledi; “Bunların üçüne Genelkurmay Başkanımız katıldı. Çok beğendiler. Bu konuda güzel şeyler oldu. Gençler son derece heyecanlandılar. Bütün kara kuvvetlerinin Edirne’den Iğdır’a kadar birliklerinin personeline bilgiler ve heyecan yayıldı. Bundan da son derece mutluyuz. Değişik konularda projelerimiz var. eğitim, atış, tatbikat konularında bütün yenilikler bunların daha etkili olabilmesi için neler yapmamız lazım. Burada ciddi proje ve çalışmalarımız var.”

Eskiden plan tatbikatları kapsamında tugay karargahı eğitimi ve tugay komutanlarını eğitimlerinin olduğunu vurgulayan Akar, “bunla ilgili bir çalışma yapıldığında askerler yapıyordu. Şimdi Erzurum’da İstanbul’da İzmir’de çok sayıda sivil vali muavini düzeyinde AFAD ve Kızılay’dan arkadaşlarımız da katıldı. Meteorolojiden TRT’den bir kriz savaş ve olay halinde destekleme harekatı için örneğin bir kolordu Somali’ye gittiğinde Afganistan’a gittiğinde orada nasıl işbirliği yapacağız. Oraya katılan değişik birimlerden 15-20 arkadaşımız mutlu oldular ve çok sevindiklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.

Projelerin tamamının milli olduğunu anlatan Akar, “Tercüme değil, tamamen ihtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı gidermeye yönelik projeler. Kendi ihtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı gidermeye yönelik. Yeni sloganımızda etkin, caydırıcı, saygın kara kuvvetleri diyoruz.” dedi.