Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK, FETÖ, HDP'nin kayığına binmiş CHP gidiyor ama o tekne su alır, batar. Çünkü yalan dolanla bu iş yürümez. Ne diyor 'rejim meselesi' diyor. Ne rejim meselesi kardeşim oku, Sayın Kılıçdaroğlu, Allah aşkına biraz vakit ayır da 18 maddeyi oku. Dolayısıyla milletin selameti, ülkemizin istiklali ve istikbali için 'evet' diyoruz." dedi.

Eroğlu, AK Parti Osmaniye teşkilatında yaptığı konuşmada, son genel seçimin ülke tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Eroğlu, Türkiye'nin bugün dimdik ayakta olmasını vatandaşlara ve teşkilatlarına borçlu olduklarını aktardı.

Darbe girişiminde de gösterilen destek için Osmaniye halkına teşekkür eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da bu FETÖ'nün alçak hain darbe girişimine karşı gurur duydum sizlerle, yiğit Osmaniyelerin hepsi meydanlardaydı, hakikaten ülkemizi parçalayacak olan bu alçak, kökü dışarıda, hain FETÖ darbe girişimi milletimizin kahramanlığı sayesinde püskürtüldü. Bu sadece milletimiz, Türk tarihine değil, dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. 80 milyonla gurur duyuyorum."

- "Yalan dolanla bu iş yürümez"

Osmaniyelilerden anayasa değişikliği referandumunda da bir destan beklediklerini belirten Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Osmaniyenin plakası 80, dolayısıyla size de yüzde 80 yakışır, büyük Türkiye için, 2023 büyük hedefleri için, 2053 hedefleri için evet. Bunu sizlere anlatmaya gerek yok, bu çok önemli, bunu kafasında tereddütü olan diğer vatandaşlara anlatacağız. Bugün muhalefet, sayın başbakanımızın dediği gibi PKK, FETÖ, HDP'nin kayığına binmiş CHP gidiyor ama o tekne su alır, batar. Çünkü yalan dolanla bu iş yürümez. Ne diyor 'rejim meselesi' diyor. Ne rejim meselesi kardeşim oku, Sayın Kılıçdaroğlu, Allah aşkına biraz vakit ayır da 18 maddeyi oku. Dolayısıyla milletin selameti, ülkemizin istiklali ve istikbali için 'evet' diyoruz. İnşallah hep birlikte 'evet' diyeceğiz kardeşler."

Eroğlu, anayasa değişikliği referandumunda milletin hakikati göreceğini aktardı.

- "Daha yüksek oy almak için gayret edeceğiz"

Bakan Eroğlu, anayasa değişikliği referandumunda meselenin parti değil memleket olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bütün herkesi kucaklayalım, memleket meselesi olunca gerisinin teferruat olduğunu söyleyelim. Allah razı olsun MHP'lilerle Devlet Bahçeli ile beraberiz. Öbür tarafta Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileri değil, onlar zaten yolunu şaşırmış, buradaki tabandaki vatandaşlara sesleniyorum. Bu CHP üst yönetimi özellikle tarih boyunca her şeye 'hayır' demiştir, mesele memleket meselesi olunca yan çizmiştir, başkalarının kayığına binmiştir. Şimdi de PKK, FETÖ, HDP, PYD'nin kayığına binmiş gidiyor, kayık su alacak diyin ki 'yöneticileriniz ayrı, siz ayrısınız', öbürleri bizim vatandaşımız, lütfen kapı kapı dolaşarak başkanımızın talimatıyla onları ikna edelim. Mümkün mertebe daha yüksek oy almak için gayret edeceğiz, İnşallah inanırsanız muvaffak olursunuz."

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor da ziyaretlerinden dolayı FEroğlu'na teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.