Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. DR. Veysel Eroğlu, mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz çalıştıklarını belirterek sahurda dahi temel atma töreni gerçekleştireceklerini söyledi.
Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın Afyonkarahisar’a ayrı bir sevgisi olduğunu söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, Başbakan Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde Afyonkarahisar’a önemli hizmetler yaptığını vurguladı. Eroğlu, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyin sizlere selamını getirdim. Afyonkarahisar’a gideceğimi ifade ettiğimde, kendisinin de Afyonkarahisar’a karşı ayrı bir sevgisi olduğunu belirtti. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken ilimizle ilgili yol problemleri vardı. Ben kendisine ısrar etmiştim. Sayın Başbakanımızda çevre yolunu, bütün bölünmüş yolları, hızlı treni ve havaalanını halledin demişti. Hakikaten Sayın Başkanımız Binali Yıldırım’ın Afyonkarahisar’a karşı ayrı bir sevgisi var. Afyonkarahisar’ın çehresi çok değişiyor ve gelişiyor. Eski Türkiye neyse eski Afyonkarahisar o. Yeni Türkiye ve işte Yeni Afyonkarahisar. Arada çok büyük fark var” diye konuştu.
TEŞKİLATLA BİR ARADA OLMAK BENİ MUTLU EDİYOR
Afyonkarahisar’a her geldiğinde teşkilat mensupları ile bir araya geldiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, teşkilatla kucaklaşmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade etti. Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Sizlerle bir arada olmak ve kucaklaşmak beni mutlu ediyoruz. Sizlerin Ramazanı Şerifinizi tebrik etmek için geldim. Partimizi ziyaret etmeden önce sayın valimizi ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulunduk. Sayın valimiz vatandaşla gönül bağı kuran bir valimiz. Bütün vatandaşlarımız sorunlarını alt tarafta çözemediğinde sayın valimize gittiklerinde mutlaka çözecektir. Ayrıca sizleri de ziyaret etmek istedim. Afyonkarahisar’a her geldiğimizde teşkilatımızla kucaklaşıyoruz. Teşkilat her şeyin özüdür. Bu gün AK Parti hükümette dimdik ayakta iken destanlar yazıyorsa bunu tamamen teşkilatımıza borçluyuz. Teşkilatta güç olmasa netice de iktidarda güç olmaz. Bunu bilhassa 1 Kasım’da sağlayan sizsiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum Sayın Başkanımız Afyonkarahisar teşkilatını da çok seviyor.”
Zaman mefhumu olmadan çalıştıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “İnşallah bugün ben iftar vereceğim Şuhut’ta. Müsait olanlar gelebilir. Koca salonu dolduracak kadar yerimiz var. Ama şimdi olmazsa da sizlerle sonra görüşürüz. Bayramda yine burada olacağım. Biz zaman olmadığı için sahurda Uşak’ta temel atma merasimi yapacağım. Sahurda temel atma yapıp Sinop’a gideceğiz. İftarı da Sinop’ta yapacağız. Orada da temel atma açılış merasimi yapıp ertesi gün başka bir şehre gideceğim. Şu ana kadar bu kardeşiniz yılbaşından bu 42 ilde açılış, temel atma merasimi yaptı muazzam yatırımlara imza attık. Yaklaşık 10 milyar TL den fazla yatırımın açılış ve temel atmasını yaptık. İşte biz böyle çalışıyoruz. Bazıları diyor ki sadece Afyonkarahisar yatırım yapıyorsun. Evet buranın havasını soluduk buranın suyunu içtik elbette buraya yapacağız ama öbür taraflara da buraya olduğu kadar yapıyoruz. Her tarafa yatırım yapıyoruz. Kars’tan Edirne’ye Mersin’den Sinop’a kadar her yerde bu kardeşinizin izi eseri var. Allaha şükürler olsun rabbime ne kadar şükür etsem az cumhurbaşkanımızla başbakanımızın açtığı eserlerin sayısı 4 bini geçti. Rabbime ne kadar şükretsem az dünyada en çok eser tamamlayan Bakan unvanını aldım. Ama bunu ben değil sizlerin desteği yaptık. Bunlar benim değil sizlerin eseridir” dedi.