Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bazıları diyor ki ‘başkanlık sistemi anca kan dökülerek olur.’ Bırakın bunu millete gidin, elinizi kana bulamayın. Bunlar çok tutarsız sözler. Salim kafayla bir insanın söyleyeceği şeyler değil. Buradan Kılıçdaroğlu’nu ayıplıyorum. Bunlar ne biçim sözler” dedi.
Bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Manisa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Manisa İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve yönetimi tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 22 yıldır beraber çalıştığını dile getiren Bakan Eroğlu, Erdoğan’ın siyasi bir deha olduğunu ve onun öncülüğünde herkesin gece gündüz çalışarak destek yazdığını söyledi. Türkiye’nin çevresinin ateş çemberi olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Düşünün şimdi tek başına bir iktidar olmasa Türkiye etrafının ateş çemberi olduğu bir dönemde gerekli mücadeleyi yapabilir miydi? Allah’a şükür bu mücadeleyi yapıyoruz. Terörler de mücadele yapılıyor, ekonomik krizleri atlatılıyor. Hatta dünyada pek çok ülkede ekonomik kriz varken, hatta Avrupa ülkelerinde büyüme sıfıra doğru yaklaşmışken Türkiye dört dörtlük büyüyor. Bunu sizlere borçluyuz, teşkilatlarımıza borçluyuz. O bakımdan AK Parti teşkilatı üyesi itibariyle de dünyadaki en büyük siyasi organizasyondur. Üye sayısı 9 milyonu aştı” dedi.
“KILIÇDAROĞLU’NU AYIPLIYORUM”
Türkiye’nin artık başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Önümüzde çok önemli meseleler var. Türkiye artık büyüdü. Başkanlık sistemi artık elzem hale geldi. Belki bundan yaklaşık 30 yıl önce başkanlık sistemine geçilmesi lazımdı. Ben de siyasi tarihi bilen bir kişi olarak Türkiye’de başkanlık vazgeçilmez bir sistemdir diyorum. Dolayısıyla inşallah bundan sonra buna gayret edeceğiz. Zaten yapılan anketlerde de vatandaşın yüzde 65-70’i hakikaten ‘başkanlık şarttır’ diyor. Bunu samimiyetle vurgulamak istiyorum. Ben de başkanlığa yürekten inanan biriyim. Türkiye’nin daha da büyümesi, ileride herhangi bir şekilde koalisyon olduğu zaman kriz olmaması açısından başkanlık sistemi şarttır. İnşallah hep birlikte bunun için gayret sarf edeceğiz. Bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü biz milletimize güveniyoruz. Bazıları diyor ki ‘başkanlık sistemi anca kan dökülerek olur.’ Bırakın bunu millete gidin, elinizi kana bulamayın. Netice itibariyle bunlar çok tutarsız sözler. Salim kafayla bir insanın söyleyeceği şeyler değil. Buradan Kılıçdaroğlu’nu ayıplıyorum. Bunlar ne biçim sözler. Millete güveniyorsan gidersin millete. Zaten mecliste ne yazıyor ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Biz onun için önce Allah’a sonra da milletimize güveniyoruz. Milletimizin gerçekten feraset sahibidir. Bunu da 1 Kasım seçimlerinde de gösterdi. Baktı ki koalisyon çok belalı bir sistem. 7 Haziran seçimlerinde bizim partimizin aldığı oyların toplamına ulaşamayanlar sanki bir zafer kazanmış edasına girdiler ama Cenab-ı Allah 1 Kasım’da AK Parti’yi tek başına, sizlerin gayretiyle iktidara getirdi. Tarihi açıdan bir dönüm noktası oldu. Sizleri gönülden tebrik ediyorum.”