Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir gazetede yayımlanan, Veysel Eroğlu’nun doğum günü kutlaması dolayısıyla şehit cenazesini beklettiği yönündeki haberini yalanladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Veysel Eroğlu’nun Cuma günkü Çankırı programında doğum günü kutlaması yapmak için şehit cenazesini ertelettiği şeklinde bir gazetede yayımlanan haberi yalanladı. Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’ya Cuma günü sabahı gelmiş olup, şehidimizin cenaze namazının ikindi namazından sonra kılınacağının ilan edilmesi üzerine Cuma namazını Çankırı’da kıldıktan sonra açılış ve temel atma merasiminde şehidimiz için rahmet niyazında bulunmuş ve Çankırı Valisiyle birlikte bir minibüs ile Ilgaz’a giderek orada ikindi namazını kıldıktan sonra kahraman şehidimizin cenaze namazına katılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Veysel Eroğlu’nun Çankırı’ya gerçekleştirdiği bir ziyarette haberi olmadan engelli bir vatandaşın doğum günü pastası ile karşılaştığı belirtilerek, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı programında bazı tesislerin temel atma ve açılışını gerçekleştirerek ilde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Program çerçevesinde yatırımları yerinde değerlendirmek üzere Çankırı Belediyesi’ni ziyaret eden Eroğlu’nun haberi olmadan bir engelli vatandaşımız için ani olarak hazırlanan bir doğum günü pastası ile karşılaşılmıştır. Toplumda pozitif ayrımcılık yapılması gereken engelli bir vatandaş için hassasiyet gösteren Veysel Eroğlu, Belediye Engelli Koordinasyon üyesi Halim Yavuzel’in ricasını geri çevirmeyerek doğum günü pastasını kesmiştir. Sayın Bakan aslında bu vatandaşımızı mutlu ederek insani bir vazifeyi yerine getirmiştir” ifadeleri kaydedildi.
Yapılan açıklamada maksatlı haber yapan bir gazetenin bu durumu çarpıttığı belirtilerek “Her zaman maksatlı yayınlar yapan bir gazete bu durumu çarpıtmış ve bakanın doğum günü kutlaması için Şırnak’ta şehit düşen Çankırı Ilgazlı Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık’ın cenazesini ertelettiği yalanını ortaya atmıştır. Şırnak’ta şehit düşen Çankırı Ilgazlı Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık’ın cenazesinin ikindi namazında kaldırılması ise şehidimizin İstanbul’da bulunan yakınlarının cenaze merasimine yetişebilmeleri maksadıyla ailesi tarafından talep edilmiştir. Şehidimizin defin işlemlerinin Veysel Eroğlu’nun programından dolayı geciktirildiği asla söz konusu değildir. Şehit cenazesi üzerinden bu şekilde bir haber yapan gazete hem şehidimize, hem acılı ailesine, hem de Sayın Bakanımıza büyük bir haksızlık yaptı” denildi.