AK Parti milletvekili aday listesinde ismi yer almadığı gerekçesi ile otel odasında canına kıydığı öne sürülen Celal Ayrancı, memleketinde toprağa verildi. Havaalanında Ayrancı'nın eşi Aslı Ayrancı AK Partili heyete, "Eşime sahip çıkamadılar, hiçbiri gözüme gözükmesin." diye tepki gösterdi.

Hayatına son vermeden önce eşi Aslı Ayrancı'yı telefonla arayarak helallik istediği belirtilen Ayrancı'nın aday olabilmek için hükümete yakın bir vakfa çok yüklü bir miktarda bağışta bulunduğu da iddia edildi. AK Parti'nin tepe isimleri Efkan Ala ve Cevdet Yılmaz gibi kişilerle fotoğraf çektiren Ayrancı'nın, adaylığına kesin gözüyle baktığı öğrenildi. Aday olmadığını öğrenen Celal Ayrancı'nın, Ankara'da kaldığı otelde kendi silahıyla canına kıydığı düşünülüyor.

Ayrancı'nın cenazesi, Ankara'da yapılan otopsi ve cenaze işlemleri sonrasında bugün uçakla memleketi Bingöl'e getirildi. Cenazenin geldiği uçakta, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti milletvekili aday adayları ve AK Parti Bingöl milletvekili adayları yer aldı. Havaalanında Celal Ayrancı'nın eşi Aslı Ayrancı'ya doğru ilerleyen heyet, Aslı Ayrancı'nın tepkisi ile karşılaştı. Aslı Ayrancı heyeti, ''Ona sahip çıkamadınız. Hiçbiri gözüme gözükmesin'' diye geri çevirdi. Yaşanılan olay sonrasında Celal Ayrancı'nın babası Adem Ayrancı'nın gelininin yanına giderek susturmaya çalışması dikkati çekti.

Yaşanılan bu olay sonrasında Celal Ayrancı'nın cenazesi, Bingöl merkezde bulunan Selahaddin Eyyubi Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, eski Bingöl valileri Mustafa Hakan Güvençer, İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl milletvekili adayları, ilçe kaymakamları ile belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrasında Ayrancı'nın cenazesi, Bingöl Belediyesi Asri Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.