GAZİANTEP (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) Suriyeli çocuklara yönelik "Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında İslahiye Geçici Barınma Merkezi düzenlenen müsabakalar öncesi konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bakanlık olarak Suriyeli çocukların geleceği ve barınma merkezleri konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Dünyada sadece Türkiye'nin Suriyeli misafirlere gerçek manada ev sahipliği yaptığını belirten Ersoy, çadır kent ve kamplara yapılan yardımlardan bahsetti.

İslam dünyasında yaşanan zulmün bir an önce bitmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, şöyle devam etti:

"Uzun zamandır bölgemizde devam eden çatışma ortamında bir türlü huzura kavuşamayan gerek komşularımız gerek İslam dünyası onların kanına göz yaşına bir türlü doymayan, kendilerinden başkalarını bir insan olarak kabul edemeyen zihniyete karşı ülke olarak biz de çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Aslında tepelerine bomba yağmanın, evlerine tuzaklar kurmanın, kurşunlar altında kalmanın, kendi yetiştirdiği evlatlar tarafından bombalanmanın, yakılıp yıkılmanın ne demek olduğunu 15 Temmuz gecesini Ankara'da İstanbul'da yaşayan kardeşlerimiz çok daha iyi gördü ve anladı."

ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu da Suriye çocukların unutamayacakları anıları olsun diye söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Yurdundan acı çekerek ayrılan her çocuğun yaşamaya ve sevince ihtiyacı olduğuna işaret eden Mutlu, projenin farklı kamplarda devam edeceğini söyledi.

Bir çocuğun en büyük mutluluğunun oyun olduğunu vurgulayan Mutlu, "Bugünü ve sonrasını çocuklarımız asla unutmayacaklardır. Çünkü birlikte oynayabileceği bir oyunları vardır. Bu çocuklar oynayarak dayanışmayı, paylaşmayı, arkadaşlık duygularının pekişmesini oyun oynayarak sağlayacaklar. İnsanlığın geleceği, gözümüzün nuru çocuklarımıza ne yapsak azdır. Bizler de bu duygularla şu an onların yanındayız ve onlarla oyun oynuyoruz. Onlar da bizler de çok mutluyuz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurum yetkililerince Suriyeli çocuklardan oluşturulan "mendil kapmaca", "yöresel oyunlar" "futbol" ve "sek sek" takımları, oyunlarda birinci olmak için yarıştı. Turnuvada dereceye girenlere hediye verildi.