MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, dün gece Meclis'te İç Güvenlin Yasası görüşmelerinde muhalefet partilerinden bazı milletvekillerinin AK Partili milletvekillerince tartaklanmasını "Bu yasaya kan bulaşmıştır" şeklinde değerlendirdi. Yeniçeri, "TBMM’de dün meydana gelen olaylar bu yasa tasarısının milletvekillerine ve millete neyi getireceğini açıkça göstermiştir. Demokratik hak ve özgülük düşmanı bu yasayı canhıraş biçimde savunanlar umarız bu yasanın kurbanı haline gelmezler." diye ekledi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Özcan Yeniçeri, dün gece yaşanan olayları değerlendirdi. Yeniçeri, "Dünkü olayların, TBMM’de meydana gelen olayların bir tane açıklaması var. AKP iktidarı ben güçlüyüm üstünlüğüm var her dilediğimi yaparım anlayışı ile hareket etmiştir. Bu mantığı esas almıştır. AKP kaba kuvvet ve kol gücüne dayalı olarak özgürlükleri kısan baskıcı yasalara TBMM’den çıkarmaya çalışıyor. Dün Genel Kurul bir kez daha AKP’nin kitlesel şiddetine şahitlik etmiştir. Dünkü olaylar sırasında dört milletvekili yaralanmıştır. Yaralanan dört milletvekili de muhalefet partilerindendir." dedi.

MHP milletvekili, "TBMM’de meydana gelen her kavgada muhalif milletvekillerinin yaralanmış olması, olanın bitenin ne anlama geldiğini gösterir niteliktedir. AKP’nin kabadayılık kontenjanından Meclis’e girmiş milletvekilleri var. Bunlar bütün kavgalarda olduğu gibi dünkü kavgada da baş rolde gövde ve yumruklarını konuşturmuşlardır. İşin en ilginç yanı AKP milletvekillerinin kitle halinde muhalefet milletvekillerinin üzerine abanmasıdır. AKP’li vekiller yasa yapılan yerle kabadayılık yapılan yeri birbirine karıştırmışlardır. TBMM’de özellikle muhalefet milletvekillerine kaba kuvvet, şiddet ve baskıyı reva görenler sokakta vatandaşlara neyi reva göreceklerini merak etmek herhalde mümkün değil. Bu yasa tasarısına kan bulaşmıştır. TBMM’de dün meydana gelen olaylar bu yasa tasarısının milletvekillerine ve millete neyi getireceğini açıkça göstermiştir. Demokratik hak ve özgülük düşmanı bu yasayı canhıraş biçimde savunanlar umarız bu yasanın kurbanı haline gelmezler." diye ekledi.

ERDOĞAN ANAYASA'YA GÖRE SUÇ İŞLİYOR

Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Yeniçeri, "Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan bugün resmen siyaset yapıyor, muhalefeti eleştiriyor, AKP’yi övüyor. Anayasa’yı çiğniyor, ettiği yemine uymuyor, devletin değil AKP’nin başı olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Anayasanın uygulanmasını bizzat kendisi siyaset yaparak imkansız hale getiriyor. İç güvenlikle ilgili yasa tasarısının derhal çıkması gerektiğine yönelik sözleri de bizzat kendisi ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut anayasaya göre suç işliyor. Erdoğan bu yasa tasarısının getirildiğinden söz ediyor." ifadelerini kullandı.

MEVCUT YASALARDA YETKİ ZATEN VAR AMA AKP KULLANDIRTMIYOR

Yeniçeri, "Mevcut yasalar Molotof atan belediye otobüsü atan yetkilerle ağzına AKP lehine savunuculuğunu yapıyor. İç güvenlik asayiş ve kamu düzenin sağlamak için bu yasa tasarısının getirildiğinden söz ediyor. Bu söylenenler doğru değildir. Mevcut yasalar otobüs yakan Molotof atan cam çerçeve indiren vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edenleri etkisiz hale getirecek yetkilerle ağzına kadar doludur. AKP iktidarı bu yetkileri kullanmıyor ve kullandırtmıyor. Kolluk kuvvetlerinin elini kolunu bağlıyor. PKK’nın kamu düzeni bir yana devleti yok sayan terörist eylemlerine karşı kolluk kuvvetlerinin yetkisinin kullanılmasını AKP ve bizzat Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi engelliyor. Bu tasarı kamu güveninin değil AKP’nin güvenliğini koruma ve Erdoğan’ı kollama tasarısıdır. Kamu düzeni ve güvenliği AKP iktidarı için sorun olsaydı bugün fiilen Güneydoğu’da özerklik uygulayan, devlet görevlerini üstlenen, yol kesen, vergi toplayan, yargılama ve kimlik kontrolü yapan KCK’ya karşı elindeki yasal yetkileri kullanırdı. Eğer AKP iktidarı örgütlenmiş çeteye karşı devlet olmanın gereğini yerine getirmiş olsaydı, tekrar yetki istiyorum deseydi başımızı bunun altına koymak bizim için namus meselesi olurdu." diye ekledi.

BU YASA TASARISI GÜVENLİK DEĞİL ŞİDDET, BASKI, KEYFİLİK, KABA KUVVET, GÖZALTI, BİBER GAZI VE ÖLÜM GETİRECEK

Yeniçeri son olarak "Diyarbakır-Bingöl karayolunu yirmi altı gün boyunca kesen terörist unsurlara, günlerce Cizre’de çatışan PKK-Hüda Par’lılara ve uzun namlulu silahlarla sokaklarda gezen terörist çetelere AKP yasal yetersizlik dolaysıyla mı müdahale etmemiştir? Erdoğan ve Davutoğlu gerçekte “Kamu Düzeni ve Güvenliğini” sağlamak için bu yasa tasarısını getirmemiştir. Zira mevcut yasalarda kamu düzenini sağlayacak yetkiler zaten vardır. İktidar yetki azlığından ya da yasanın çıkmamış olmamasından dolayı Molotof atan ya da belediye otobüslerini yakanlara müdahalede yetersiz kaldığı inancındaysa ya aklından ya da ahlakından bir sorunu var demektir. Bu tamamen yalancılıktır utanmazlıktır ahlaksızlıktır. yasalarımız yerinin hapishane olduğunu zaten ifade ediyor. Hem bu yetkileri kullanmayacaksınız ikiyüzlü haince bir takım yaklaşımlarla değerlendirme yapacaksınız. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu yasa tasarısı güvenlik değil şiddet, baskı, keyfilik, kaba kuvvet, gözaltı, biber gazı ve ölüm getirecektir." diye kaydetti.