MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gazze'yi kurtarmak için yola düşen Erdoğan'ın, Süleyman Şah Türbesi'nden ancak yıkarak ve kaçarak kurtulabildiğini belirtip "Süleyman Şah Türbesi'nden çekiliş, gerçekte vatanı terk ediş anlamına gelmektedir." dedi.

Yeniçeri, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Türk tarihi bakımından kara bir gündür. Milletin şeref haysiyeti ayaklar altına alınmıştır." diyen Yeniçeri, Süleyman Şah Türbesinin kendi elimizle hava uçurulması, milleti büyük bir üzüntüye ve yasa gark ettiğini söyledi.

Süleyman Şah Türbesinin terkinin askeri terminolojideki adının ricat olduğunu dile getiren Yeniçeri, "Geri çekilmedir. Türbedeki kutsal emanetleri derleyip, toparlayıp Türkiye sınırının daha da yakınına getirilmesi bölgede çatışan terörist gruplar karşısında gerileyiştir. Sinmektir, korkmaktır ve kaçmaktır. Halk dilinde bunun adına tabansızlık denmektedir. Türkiye sınırına daha yakın bir yerde yeni bir türbe inşa etmek görüntüyü rezaleti örtmek amacına yöneliktir. Gerçek şudur: Bu tabansız iktidar Süleyman Şah’ı mezarının olduğu yerde muhafaza edecek gücü ve iradeyi gösterememiştir. Süleyman Şah Türbesinden çekiliş, gerçekte vatanı terk ediş anlamına gelmektedir." diye konuştu.

"GAZZE'Yİ KURTARMAK İÇİN YOLA DÜŞEN ERDOĞAN, SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNDEN ANCAK YIKARAK VE KAÇARAK KURTULABİLMİŞTİR"

Süleyman Şah Türbesinin boşaltılarak havaya uçurulmasının anlamının sanıldığından da büyük olduğuna dikkat çeken Yeniçeri, şöyle devam etti: "Bu durum; AKP hükümetinin Türkiye sınırına yüz kilometre mesafedeki bir toprak parçasını koruyamadığını kanıtlamıştır. Ayrıca bu çekiliş AKP iktidarının Türkiye’nin egemenliğini ve çıkarlarını koruma iradesinin olmadığını göstermiştir. Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu’dan Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu bölgeye kadar uzanan coğrafyada yaşayan Türkmen nüfusun da tamamen mahvedilmesi ve yok edilmesine giden yol açılmıştır. Kobani düştü düşecek diyen Erdoğan, Süleyman Şah Türbesini IŞİD havaya uçurmadan proaktif davranarak kendisi havaya uçurmuştur. Kobani’deki teröristler direnerek IŞİD’i durdururken, AKP kaçarak IŞİD ile PYD’nin önünü açmıştır. Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu alan Kobani’nin devamı olan bir bölgedir. Kobani’de egemenliğini direnerek pekiştiren PKK/PYD’nin önünde engel olan Süleyman Şah’taki Türkiye egemenliği sona erdirilmiştir. Böylece PYD/PKK’nın bölgeyi ele geçirmek üzere harekete geçmesinin önünde engel kalmamıştır. Ruhsuz ve şuursuz AKP’nin palavracı yöneticilerinin ‘Ecdat edebiyatı’, terk edilen türbenin enkazı altında kalmıştır. Geri çekiliş büyük bir başarısızlık ve onur kırıcı bir yenilginin adı haline gelmiştir. Gazze’yi kurtarmak için yola düşen Erdoğan, Süleyman Şah Türbesinden ancak yıkarak ve kaçarak kurtulabilmiştir. Erdoğan/Davutoğlu ikilisinin genelde Ortadoğu, özelde ise Suriye’de izlediği politikanın iflası bu çekilişle tamamen tescillenmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şam’da Cuma namazı kılacağız sözleri; Davutoğlu’nun ise kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye cüret etmemeli laflarının lakırdıdan ibaret olduğu kanıtlanmıştır. Ortadoğu’nun en büyük oyun kurucusu’ söyleminin sahibi olan Davutoğlu’nun büyütüp beslediği IŞİD’ci katillerin şerrinden korunmak için bölgeden kaçmıştır. Kendi elleriyle, Süleyman Şah türbesini yıkıp, bayrağı söküp, pılıyı pırtıyı toplayıp kendisine ait toprak parçasından sıvışmanın utanç verici lekesi başta Davutoğlu olmak üzere AKP’nin alnına Che Guevara’nın yıldızı gibi yapışmıştır."

"ECDADIN AZİZ HATIRASINI AYAKLAR ALTINA BIRAKMA VE KAÇMA OPERASYONU"

"Erdoğan Davos’ta One Minute diye kükremiş; İsrail buna Mavi Marmara’ya operasyon yaparak dokuz Türk vatandaşını öldürerek karşılık vermiştir. Erdoğan, ‘Emevi Camiinde Cuma namazı kılacağından’ söz ederken, Esat buna Türk Uçağını vurarak karşılık vermiştir." diyen Yeniçeri, AKP'nin Süleyman Şah’ı koruyacak yüreği, cesareti, onuru ve haysiyeti gösteremediğini; Türk Milletinin ve Türk ordusunun haysiyetini, onurunu ve şahsiyetini koruyamadığını söyledi.

"AKP’nin atma, tutma ve savurma üzerine kurulu dış politikası Süleyman Şah Türbesinin külleri arasında kaybolmuştur." diyen Yeniçeri, bir çakıl taşını düşmana vermemek uğruna savaş dahi her türlü riski göze alan Türk Devlet geleneğinden zoru görünce tabana kuvvet kaçan bir AKP geleneğinin başlatıldığını ifade etti.

"Kaçmanın, korkmanın ve yüreksizliğin adı bir de ‘Şah Fırat Operasyonu’ olarak adlandırılmıştır. Bu gerçekte ecdadın aziz hatırasını ayaklar altına bırakma ve kaçma operasyonudur." diyen Yeniçeri, "AKP, Türk milletini, Türk Tarihini ve Türk varlığını korumak azim ve iradesinden yoksun olduğunu bir kez daha ortaya koymuş bulunmaktadır. AKP, yalnız yolsuzluk, soysuzluk ve rüşvet ile değil aynı zaman korkaklık ve aziz tarihe ihanetle de Türk siyasi tarihine bir kara leke olarak geçmiş bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SAVAŞ İLAN ETME YÜREĞİ YOK"

Bir soru üzerine Yeniçeri, iktidarın PYD'den yardım almadığına dair açıklamalarının çok fazla gerçeği yansıtmadığını belirterek "PYD, AKP tarafından tanındığı veya tanınmaya başladığı anlamına gelmektedir. PYD bir terör örgütüdür. PYD, PKK birbirinden farksız bir terör örgütüdür. AKP'ye diz çöktürmüştür. O bölgede PYD'nin de bir şekilde varlığını da kabul etmektedir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanının açıklamalarının kendisini kandırmak olduğunu ve kendisinin bile inanmadığını belirten Yeniçeri, "Uluslararası bakımdan tek yönlü bir tasarruftur, oldu bitti anlamına gelmektedir. Bu bir emri vakidir." şeklinde konuştu.

Suriyeli Bakanın 'savaş sebebi' açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Yeniçeri, "Bu bir savaş nedeni; doğru, çünkü tek yanlı. Öte yandan egemenliğin var mı orada senin; Suriye hükümetinin egemenliği var mı? Onların söylediği de uluslararası hukuk bakımdan, meşru hükümet bakımından doğru gibi gözükse de bölgede kendi hakimiyetleri yok. Onların söyledikleri de biraz havada kalıyor. Türkiye'nin savaş ilan etme yüreği de yoktur. Onlar ancak muhalefete, paralele savaş ilan eder." dedi.

İşbirliği iddialarıyla ilgili de Yeniçeri, "İşbirliği duygusunu üretiyor. Bu hükümet şeytanla bile işbirliği yapar. İşbirliği yapmadığı tek şey Türk Milletidir." diye konuştu.