Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, AK Parti'nin, Suriye'deki ateşin üzerine benzin döktüğünü iddia ederek, “Suriye'de evlerin yıkılmasını sağlayan, bebeklerin beşiklerinde ölüme gitmesine yol açan sadece Esed iktidarı değildir, AKP iktidarının da yanlış uygulamalarıdır.” dedi.

MHP'nin Gaziantep'teki seçim iletişim merkezi okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açıldı. Açılışta konuşan MHP Gaziantep milletvekili adayı Özdağ, AK Parti'yi eski iktidar olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “Eski iktidar bu seçimleri adil geçirtmemek için emin olun elinden geleni yapacak. Her türlü engellemeyi çıkartacaklar. Ama MHP sizlerin desteği ve yardımıyla, yıkılmaz iradesiyle bu engellemeleri aşacak.”

Herkesin elini sıkmak için çalışacaklarını dile getiren Ümit Özdağ, “Parti programımızı, vaatlerimizi, Türkiye'yi yeniden nasıl inşa edeceğimizi, Gaziantep için neler yapacağımızı anlatacağız. Ancak biz yetişemeyeceğiz. Sizden ricam, bize bu konuda yardımcı olmanız. Televizyonlarda, billboardlarda, gazetelerde önümüze engeller çıkartacaklar ama sizi engelleyemeyecekler. Onun için sizden özellikle rica ediyorum. MHP'nin Gaziantep için vaatlerini, bulunduğunuz her ortamda lütfen anlatın.” diye konuştu.

AK Parti'nin Suriye politikasına ilişkin de eleştiriler yönelten Özdağ, “Suriyeliler, ülkemize AKP'nin yanlış politikalarından dolayı misafirler. Biz, Suriyeli misafirlere, kaçkınlara üzüntüyle bakıyoruz. Allah kimseyi onların durumuna düşürmesin. Evinden barkından ayrılmak zorunda kalmasın insan. Ama Suriye'de ateşin üzerine benzin döken AKP iktidarıdır. Suriye'de evlerin yıkılmasını sağlayan, bebeklerin beşiklerinde ölüme gitmesine yol açan sadece Esed iktidarı değildir, AKP iktidarının da yanlış uygulamalarıdır. Bunun sonucunda Hatay, Kilis, Gaziantep hattında 1 milyona yakın Suriyeli misafir birikti. Türkiye'de sayıları 2 milyon. Bu hiçbir ülke ve ekonominin taşıyacağı bir yük değil. MHP, Suriyeli misafirler sorununu en kısa zamanda çözecek. Bunu mutlaka anlatın.” değerlendirmesinde bulundu.

Sınırdan selefçi, cihatçı geçmesine izin vermeyeceklerini, sınırı sadece sermaye ve barış için açık olacağını anlatan MHP'li Özdağ, “Türk iş dünyası Suriye'yi yeniden inşa edecek. Suriyeli misafirlerin önce şehirlerin dışında kamp alanında toplanmasını, onurlu bir şekilde yaşamasını sağlayıp, sonra en kısa zamanda memleketlerine dönmelerinin ortamını hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, ayrıca açılışta halk oyunları ekibine dahil olarak partililerle birlikte halay çekti.