MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunarak, siyasetini değiştirmesini ve Olağanüstü Genel Kurultayı kabullenmesini istedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkan Yardımcısı, MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kastamonu’ya gelerek partililerle buluştu. İlk olarak Kastamonu’da Mehmet Feyzi Efendi ile Şeyh Şaban-ı Veli türbesini ziyaret eden Özdağ, ardından bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.
"KURULTAYI ENGELLEME ÇABALARI KABUL EDİLEMEZ"
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özdağ, MHP’de devam eden bir kurultayın olduğunu hatırlatarak, "Ben de MHP Genel Başkanlığı’na aday oldum. Bu kapsamda tüm Türkiye’yi dolaşıyorum. Bu çerçevede de Kastamonu’ya geldim ve partililerimizle bir araya geldik. MHP Genel Merkezi, Olağanüstü Kurultay için imza sayısının üzerinde delegelerden çok fazla imza toplanmasına rağmen hala değişik yöntemlerle kurultayın yapılması engellenmeye çalışılıyor. Doğrusu bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Hem imza veren arkadaşlarımızın en doğal haklarını kullandıklarını iddia edeceksiniz hem de bu doğal haktan ortaya çıkan sonucu tanımayacaksınız ve kurultayın gerçekleştirilmesini engellemek için her yolu deneyeceksiniz. Bu anlaşılmaz ve kabul edilemez siyaset sürdükçe tabandan da genel merkeze yönelik tepkiler artıyor" dedi.
"GENEL BAŞKANIN KURULTAYI KABULLENECEĞİNİ UMMAK İSTİYORUM"
Gelinen noktada iyimserliğini korumak istediğini ifade eden Özdağ, "Sayın Genel Başkanın kendisinin siyasetini değiştirerek olağanüstü kurultayı kabullenmek gibi bir adım atacağını ummak istiyorum. Çünkü ulaşılan noktada halktan ve seçmenden gelen tepkiler artık partimiz için olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bunu görmek gerekiyor. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar erken genel seçime doğru sürükleniyor. Bu süreçte saray, MHP’de bir kongrenin yapılmaması için elinden geleni yapıyor. Bunun bir anlamının olması gerekiyor. Bu bir tek anlam taşıyor. MHP’de kongre yaptırmamak ve kongre yapmayan MHP’de seçmenin tepkisini yönlendirmektir. Bu süreci genel merkezimizdeki tüm arkadaşlarımızın görmesi ve iyi okuması gerekiyor, tavrını da ona göre belirlemesi gerekiyor" diye konuştu.
"KONGREYİ BELİRLENEN TARİHTE YAPACAĞIZ"
TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün MHP’nin Olağanüstü Kurultay süreciyle ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Özdağ, şöyle konuştu: “Her siyasi parti, öncelikle kendi içişleri ile ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. MHP, kendi kongresini üst kurul delegelerinin talebi doğrultusunda gerçekleştirecek durumdadır. 15 Mayıs’ta konulmuş bir tarih vardır. Tosya ve Gemerek Mahkemelerinin kararının kongre sürecini durduracağına inanmıyorum ve bu konuda yetkili olmadıklarını düşünüyorum. Hukukçular da açıklamalarıyla bu düşüncelerimizi teyit ediyorlar. Biz, kongremizi belirlenen tarihte yapacağız. Kongremizden çıkan sonuç doğrultusunda tüzük değişikliğini değiştirerek, genel başkanı seçeceğimiz kongremizi gerçekleştireceğiz.”
Özdağ’ın açıklamalarının ardından toplantı, basına kapalı bir şekilde sürdü.