AK Parti eski milletvekillerinden Haluk Özdalga, Koza İpek Grubu’na yönelik kayyum ataması kararını "Türkiye hiç bir zaman, bugünkü AKP kadar gözü kara bir demokrasi düşmanı iktidar görmedi. Ama Türkiye'de bu işin sonunda demokrasi kazanacak, demokrasi düşmanı AKP kaybedecektir." şeklinde değerlendirdi. Özdalga, kayyum atanmasının 'hukukla ilgisi olmayan, tamamen muhalifleri bertaraf etmeye ve susturmaya dönük bir gasp olayı' olduğunu söyledi.

BİR GASP OLAYIDIR

Alınan karara ilişkin konuşan eski Ankara milletvekili Özdalga, "AKP iktidarı tarafından Türkiye'de demokrasiyi askıya almak amacıyla ve tamamen kendi siyasi komutasına bağlı görev yapan 'Proje Mahkemeler' aracılığı ile, bu kez İpek Koza Holding şirketlerine ve o kuruluşun gazete ve televizyonlarına el koyuldu. İpek Grubu'na bağlı şirketlerin kayyuma devredilmesi, hukukla ilgisi olmayan, tamamen muhalifleri bertaraf etmeye ve susturmaya dönük bir gasp olayıdır." diye kaydetti.

Haluk Özdalga, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede "Şirketlerin yönetimine tamamen AKP'ye bağlı olduğu bilinen kişilerin getirilmesi de bunu açıkça gösteriyor. Özel mülkiyet hakkı, eşkıya tarafından rafa kaldırılmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğü, kaba bir şekilde ayaklar altına alınmıştır. Türkiye 65 yıllık çok partili dönemi boyunca hiç bir zaman, bugünkü AKP kadar gözü kara bir demokrasi düşmanı iktidar görmedi. Ama bu işin sonunda demokrasi kazanacak, demokrasi düşmanı AKP kaybedecektir." ifadelerini kullandı.