CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümeti kurma görevini en yüksek oy alan bir sonraki partiye vermemesini eleştirerek, “Cumhurbaşkanı'nı, derhal yeni görevlendirmeyi yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Özel, siyasi gündeme ilişkin yaptığı açıklamada 45 günlük süreç henüz dolmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hükümeti kurma görevini en yüksek oy alan bir sonraki partiye vermemesini eleştirdi. Özel, şunları söyledi: “Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Geçen hafta cuma günü Sayın Başbakan, ‘Ttek çare erken seçim.’ demişti. Pazartesi günü MHP ile beyhude bir görüşme yaptı. Onu da bekledik. Sonra hemen görevi teslim etmesi gerekirdi. Eve gitmeden saraya gitmesi gerekirdi. Bir gün kaybettirdi ama görevi teslim etti ertesi günü. O günden itibaren Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanı’nın eliyle bir hukuk ve demokrasi darbesi, bir sivil darbe yaşanmaktadır. 45 günlük süre dolmamıştı, daha altı gün vardı. Şu an itibariyle bile daha üç gün var ve partilerden birisi hükümeti kuramıyorsa, iade ettiyse Cumhurbaşkanı’nın, zaman geçirmeden bir sonraki lidere görevi vermesi lazım. O da denesin, hükümeti kurabiliyorsa kursun. Cumhurbaşkanı’nın niyeti, hükümet kurulmasını kolaylaştırmak değil. O, zorlaştırmak ve imkansızlaştırmakla uğraşıyor, bu yüzden görevi vermiyor. Seçimle gelmiş, demokrasi içinde güçlenmiş olan bir Cumhurbaşkanı’nın, resmen demokrasi ve demokratik temayülleri askıya alan bu yaklaşımını anlamakta güçlük çekiyoruz.”

'GÖREVİ ELİNİZDE TUTMANIZ MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK'

Eleştirilerini sürdüren CHP Grup Başkan Vekili Özel, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı, ‘Türkiye’de demokrasi oyunu oynuyoruz. Bu bir piyes. Bu oyunda esas aktörler var. Bir tanesi benim, bir tanesi de Adalet ve Kalkınma Partisi. Geriye kalan siyasi partiler veya siyasilerin hepsi figüran. Eşit mesafelenmem gereken ama açıkça taraf tuttuğum AKP varsa demokrasi var, AKP yoksa demokrasi yok.’ diyor. Bu CHP’nin kabul edebileceği bir yaklaşım değil. 13 yıl boyunca karşıdan esen rüzgarı bile milli iradeye darbe girişimi diye söyleyen Cuhmurbaşkanı, bugün milli iradeye tasarlanmış bir şekilde darbe yapmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum, hükümet kurulamadığı için üç gün önce size görevi teslim etmiş bir lider varken görevi bir lidere vermek suretiyle niçin bu ülkede hükümet arayışlarını sonuçlandırmıyorsunuz? Bu görevi elinizde tutmanız, milli iradeye saygısızlıktır. Cumhurbaşkanı’nı derhal yeni görevlendirmeyi yapmaya davet ediyoruz.”