CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, mahkemenin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) TIR'ları ile ilgili yasağıyla ülkenin karartma altına alındığını söyledi.

2014 Ocak ayında Adana’da MİT TIR'larını durduran beş savcının görev yerlerinin değiştiğini hatırlatan CHP Milletvekili Özel, "Orada bomba imha köpeği, TIR'ların önünde havlamış. Bu köpek bombaya duyarlı, battaniyeye değil. Bomba imha köpeğinin adı Vahim. Onun tutanağı da var." dedi.
Bir bakan danışmanının bilgisayarının hacklenmesi ile ele geçirilen ve internette yayılan belgeleri inceleyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, söz konusu belgeler ile TIR'ların yükünün ne olduğunun açıkça ortaya çıktığını öne sürdü. Özel, "Birinin hesabından gayri meşru yoldan ele geçirilmesi, belgelerin gerçekliğini ortadan kaldırmıyor." diyen Özel, "Önemli olan o TIR'ların içinde battaniye var, seni ilgilendirmez' diyen birisinin ne diyeceğidir." dedi.

Özel şöyle devam etti: "19 Ocak 2014 günü Adana Jandarma Komutanlığı'na ulaşan, bir aracın El-Kaide'ye silah ve malzeme götürdüğü yönündeki ihbar ve Ceyhanlı Sirkeci gişelerinde aracın durdurulduğuna dair belge var elimizde. Dönemin Adana Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifade tutanağı var. El-Kaide militanlarına silah götürüldüğünün bildirilmesi üzerine, yetkisini kullanarak TIR'ları durduğunu yönelik ifadeleri var Savcının. Bu tutanaklarda, Adana Valisi'nin araçların MİT'e ait olduğunu söylediği, Başbakan'ın bizzat Vali'yi arayarak araçları bırakmasını istediği, bu aramaya Vali olarak kendisinin engel olmaya çalıştığına dair ifadeler var. Bomba arama köpeği 'Vahim'in TIR'lara ve içindeki kapalı haldeki sandıklara sürekli tepki verdiği de tutanak altına almış."

Yeni ortaya çıkan belgelerde, TIR'ları durdurup soruşturma başlatan Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı'nın parmaklarının kırıldığı için iş göremezlik raporu aldığı bilgisinin yer aldığını aktaran Özel, "Ülke öyle bir karartma altında ki sanki hükümet ülke çıkarları için yasaklama yapıyormuş algısı yaratıyor. Ben aslında hükümetin bir yıl önce söylediği yalanların ortaya çıkmaması için bu yasağı getirdiğini, yasakladığı belgelerde yasaklamayı gerektirecek bir unsur olmadığını ortaya koymak için belgeleri yayınladım. Bu belgeler ise durdurulan MİT TIR'larında battaniye olmadığını ortaya koyuyor. Ben bir milletvekili olarak aslında hükümetin bir yıl önce söylediklerinin gerçek olmadığının ortaya çıkmaması için bu yasaklamayı yaptığını göstermek istedim. Neleri yasakladıklarını açıkladım." dedi.