Milletvekilliği seçimlerinde Manisa’dan 3 milletvekilini Meclis’e gönderen CHP’de, 1. sıra adayı Özgür Özel, sandığa girenlerin sandıktan çıkan her türlü sonuca razı olması gerektiğini söyledi.

İktidara talip olan CHP’nin almış olduğu sonucu birinci parti olmadığı sürece tatmin edici bulmadığını belirten Özel, "CHP’nin Türkiye genelinde ve Manisa’da aldığı sonuçta alması gerekenin gerisindedir. Ama Manisa’da bir gerçek var. Bir önceki seçimlerde yüzde 50’lerde oy alan AKP’nin, yerel seçimlerde 350 bin oylarla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmış olan MHP’nin durumu göz önüne alındığında CHP’nin aldığı oy oranıyla psikolojik üstünlüğü ele geçirmiştir. CHP oylarını yüzde 30’lara taşırken, AKP yüzde 50’lerden yüzde 30’lara gerilemiştir. CHP’nin istikrarlı olarak Manisa’da oylarını artırdığını görüyoruz. Bunu emek yoğun siyasetimize, vatandaşın sorunlarıyla birebir ilgilenmemize, Manisa’nın gündemini Meclis'le bütünleştirmemize bağlıyorum. Bundan sonra da Manisa için çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçta halkın vermiş olduğu karar en doğru karardır. Sandığa girenler, sandıktan çıkan her türlü sonuca razı olacak." dedi.

Meclis'te Türkiye’nin bütün renklerinin yer alması gerektiğini ifade eden Özel, "HDP’nin barajı aşması, bugün aldığı oylarla şu gibi bir durumla karşı karşıyayız. Eğer HDP 1 -2 puan aşağıda alıp barajın altında kalsaydı HDP’nin çıkardığı milletvekili AKP’ye geçecekti. Demek ki burada sağlıksız bir durum var. 12 Eylül’den kalan fevkalade hatalı bir uygulama var. Derhal bundan kurtulmak gerekiyor. 12 Eylül anayasasının etinden, sütünden, tüyünden yararlanan AKP, barajı da kendisine Kenan Evren’den kalan kutsal bir miras olarak değerlendiriyordu. Ama bu noktada hak yerini buldu. Sonuçta bu milletvekillerini aldığı oylarla çıkardı. Herkes saygılı olacak. HDP’lilere demokratik sistemde kendisini şiddette arındırmış söylemlerin oya dönüştüğünü de gördüler. Demokratik sistem içinde Türkiye’de çalışmaya devam etmeleri durumunda varlıklarını da sürdürebilirler. Baraj altında kalması için çabalarlarının da boşa çıktığını görüyoruz. Biz HDP’nin baraj altında kalması ya da aşmasından etkilenen bir parti olmamıza rağmen sonuçlar da onu gösteriyor. Yüzde 10 seçim barajını hukuka ve siyasi ahlaka aykırı buluyoruz. Bundan sonra Türkiye ilk olarak bu seçim barajını kaldırır. Seçim barajı yüzde 1 olsa CHP için tehdit olacak bazı partiler Parlamento'ya girebilirler. Biz bundan hiç rahatsız değiliz. Çünkü herkesin eline bir siyah boya verseniz ve her tarafı siyah beyaz resim yapsanız bundan kimse memnun olmaz. Bütün çocuklar gökkuşağını severler. Çünkü gökkuşağında doğanın bütün renkleri vardır. Meclis'te de Türkiye’nin bütün renklerinin olması lazım. Biraz daha fazla milletvekili çıkaracağım diye barajı savunmak güzel bir şey değil." diye konuştu.

Buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren CHP 3. sıra milletvekili adayı Tur Yıldız Biçer de şunları söyledi: "Kendi açımdan oldukça zorlu ve uzun bir süreç sonrasında geldiğim bir nokta, bu açıdan mutlu ve gururluyum. Ancak hedefimiz Manisa’da birinci parti olmaktı. Bu hedefle çalışmıştık. O nedenle buruk bir sevinç içerisindeyim. Dördüncü milletvekilini de çıkarmak istiyorduk. İktidar olanaklarına ve yerel yönetimlerin gücüne sahip değilken tırnaklarımızla, bütün aday arkadaşlarımızla bir mücadele içerisine girdik. Manisa halkına çok teşekkür ediyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı elde ettik. Türkiye genelinde ise hedeflediğimiz noktaya ulaşamadık. Çalışmaya devam edeceğiz."