Türk siyasetinin önemli şahsiyetlerinden, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura, Latif Erdoğan’ın, A Haber kanalında MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e çirkin iftirasına sert tepki gösterdi. Akşener’i 21 yıldır yakından tanıdığını vurgulayan Özfatura, “Bu iftirayı atan haysiyetsizleri lanetliyorum ve suratlarına da tükürüyorum.” dedi.

Akşener'le ilgili, “Öz kardeşim gibi sevdiğim, onun da beni öz ağabey gibi sevdiğini bildiğim, çok dürüst, milli ve manevi değerleri güçlü, alnı secdeye değen, örnek bir Türk kadını. İyi bir anne, iyi bir gelin, iyi bir eş ve iyi bir politikacı.” ifadelerini kullanan Özfatura, şunları kaydetti: “Türkiye maalesef iftira ve iğrençliklerin cirit attığı bir ülke oldu. Bizim inancımıza göre en büyük günahların en başında, namuslu kadınlara iftira atmak geliyor. Cenab–ı Hakk, bunları affetmeyeceğini söylüyor. İnsanlar nasıl, hangi çıkar uğruna bu kadar aşağılık davranışlar sergileyebilir? Bunu da şahsen analiz edemiyorum. O açıdan kardeşimize yapılan iftirayı kesinlikle hazmetmemiz mümkün değil. Bunu yapanların da hem bu dünyada hem de öbür dünyada yeri olmayacak.”

AK Parti’ye tepki gösterenler hakkında iğrenç kampanyalar yapıldığını söyleyen Burhan Özfatura, “AKP’ye karşı kim tepki koyarsa, kim sivrilirse nerede olursa olsun, yargıda, politikada, orduda, eğitim camiasında, bürokraside ve medyada hemen bir şerefsiz güruhun yürüttüğü iğrenç kampanyalar devreye sokuluyor. Güya yıldıracaklar. Burada da Meral Hanım hakikaten çok güzel, dengeli konuşmaları ve davranışlarıyla MHP’ye oy kazandıran adayların başında geliyor.” dedi.