Türk siyasetinin önemli isimlerinden, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura, aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğu, genel seçimden önce operasyon yapılacağı iddialarına sert tepki gösterdi. Özfatura, “Allah zalimlere uzun süre vermez. Bu yolla kimseyi korkutamazsınız.” dedi.

Bu iktidardan her şeyin bekleneceğini söyleyen Özfatura, şunları kaydetti: “Bugüne kadar yaptıkları zaten yapabileceklerinin, yani her türlü kanunsuzluğu, her türlü baskı ve zulmü, kendilerine yakıştırdıklarının bir örneği. Bu iddiaların gerçekleşmesini hiç temenni etmem. Hiç kimseye zulmedilmesin. Tabii bu tür bir operasyon herhalde vatandaşımızın gözünü daha da açar. 7 Haziran seçimlerinde demokrasiye, hukuk düzenine ve ülkemize sahip çıkma ferasetini kazandırır inşallah. Seçimler arifesinde bu kadar pervasız davranıyor ve her gün bir operasyon yapılıyorsa ülkenin ne tarafa sürüklendiği apaçık ortada. Allah hepimize feraset versin.”

'BASKI VE ZULÜMLE OY ARTMAZ'

Bu operasyonun AK Parti’nin oylarını arttırmak bir yana, düşüreceğini belirten Özfatura, “Çünkü bu apaçık bir tahrik ve tehdittir. Bir baskı ve zulüm kampanyasıdır. Bu yolla oy artmaz. Milletimiz o kadar basiretsiz olamaz.” ifadelerini kullandı. “Cumhuriyet tarihini bırakın, Türk tarihinde hiç bu kadar kara bir sayfa görmedik.” diyen Özfatura, “Osmanlı’da hiç görmedik. Yaşım itibariyle 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü yaşadım. Muhtıraları, darbeleri gördüm. 28 Şubat’ın da içindeydik. Evren Paşa'yı tenkit ediyorlar ama Kenan Evren’in demokratik tavrı, bunların fersah fersah ilerisindeydi. Hiç bu kadar Türkiye’de hukuk düzeninin, demokrasinin ayaklar altına alındığına şahit olmadım.” şeklinde konuştu.