Turgut Özal’ın yetiştirdiği devlet adamlarından, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, geçen hafta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yazdığı mektupla gündeme geldi. Arınç’ı uyardığı mektuptan sonra toplumun her kesiminden son derece olumlu tepkiler aldığını dile getiren Özfatura, Bülent Arınç’ın 40 yıllık arkadaşı olduğunu ve onu uyarmak istediğini kaydetti. Özfatura, “Bülent Bey, şu andaki AKP’nin aslında standartlarının aslında çok dışında bir adam. ‘Haram helal ver Allahım, kulun doymaz yer Allahım’ demez ama esas olarak tabii suç işlememek kadar suça destek olmamak, yandaş olmamak da önemli. Yani ben hakikaten çok sevdiğim bir insanı uyarmak istedim. Orada onun hiç kimseye vefa borcu yok. Aksine herkes onun sırtına binerek bir yerlere geldi, bir de gereken saygıyı göstermiyorlar. Bakın karizmasını çizmek için yapılmadık şeyler yok. Onu itibarsızlaştırmak için her türlü yola başvuruluyor.” dedi. Özfatura, AK Parti ile HDP'nin arasındaki kavganın ciddi olmadığını, kayıkçı kavgası olduğunu ileri sürerek, "Aslında aralarında bana göre fiili bir seçim ittifakı var." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın AK Parti standartlarının dışında bir adam olduğunu aktaran Özfatura, "Ona gereken saygıyı göstermiyorlar. Karizmasını çizmek için yapılmadık şeyler yok. Devamlı onu itibarsızlaştırmak için her türlü yola başvuruluyor. O yüzden o açık mektubu yazdım. Tabii birçok yerden hep teşekkür geldi. İnsanların içindeki demek ki duyguları bir şekilde dile getirilmiş oldu, mütevazi bir şekilde. Bülent’ten bir şey gelmedi, haklısın veya haksızsın diye bir cevap gelmedi.” dedi.

'AKP’NİN LİSTESİ SARAYDAN VERİLEN TALİMATLARLA'

AK Parti’nin milletvekili listesinin tamamen kontenjan olduğunu belirten Burhan Özfatura, “AKP listesinin zaten tamamı kontenjan, yani saraydan verilen talimatlar. Bakın damat bey var. Medyada devamlı savunanlar, devamlı övgüler düzenler var. Tam bir dikensiz gül bahçesi. Onu analiz etmeye değmez. CHP listesi de şaşırtıcı. Yani ben onu diyordum, CHP gazete mi çıkaracak, devleti mi yönetecek? İzmir’le ilgisi olmayan gazeteciler vs., kamuoyunda böyle bir lokomotif görevi yapamayacak insanlar seçildi. MHP, ona da çok şaşırdım ve şoke oldum. Tam statükocu bir liste. İzmir’de özellikle tabii benim çok sevdiğim, evlat gibi gördüğüm Murat Taşer’e de vefasızlık ettiler. Bu çocuk onların en zor zamanında İzmir milletvekillerinin yanaşmadığı, cesaret edemediği bir büyükşehir belediye başkan adaylığını kabul etti ve inanılmaz bir performans gösterdi. Ona verilen sözler de tutulmadı.” dedi.

'TEK MUTLU OLDUĞUM SAADET-BBP İTTİFAKI'

SP ile BBP’nin genel seçimde ittifak yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Dr. Burhan Özfatura, “Sanıyorum Milat Partisi de onun içinde olacak. Belki Demokrat Parti, belki birliktelik. İnşallah barajı aşarlar. Hakikaten kaliteli bir ekip olarak gelirler ama tabii burada insanımız, listeden çok partiye oy veriyor. Böyle bir basiret ve feraset fukaralığına düştük. Sadece partilere bakıyorlar, yanlış. Bir kere tüm vatandaşlarımız, bu bir vatani görev, herkes bu seçimde oy vermeli, sandığa gitmeli. Eğer cumhurbaşkanı seçiminde 15 milyon kişi sandığa gitseydi, Tayyip Erdoğan’ın alacağı oylar yüzde 30’larda kalacaktı, ülke bu hallere düşmeyecekti. Bana göre oy vermemek, vatanı sevmemektir. Şu an herkes ülkenin ekonomik olarak, terör açısından, huzur açısından düştüğü uçurumu da analiz etmek durumunda. Tabii hiç dilemiyorum ama AKP kazanırsa şu an biliyorsunuz 11 vilayet ve 54 ilçede devlet yok, tamamen teröre teslim edilmiş durumda. Bölünme tam anlamıyla yaşanacak. HDP ile AKP arasındaki kavga ciddi değil, bir kayıkçı kavgası. Halkı uyutma amacını güden şeyler. HDP barajı aşamazsa zaten AKP’ye yarıyor. Aşarsa da yine ittifak yapacaklar. Hiçbir şey farketmiyor. Aslında aralarında bana göre fiili bir seçim ittifakı var.” dedi.