İzmir eski Büyükşehir Belediye başkanlarından Burhan Özfatura, muhalif medyaya el koyulacağına yönelik iddialara tepki gösterdi. Özellikle iktidarın hukuksuz baskılarına boyun eğen bürokratları uyararak, “Suç işleyen bürokratlar, bu zulüm döneminin ebediyen devam etmeyeceğini unutmasınlar. Yaptıklarının hesabını er geç verecekler. En tepedekiler de verecek. Allah, mutlaka bir sebep yaratacaktır.”

Hukukçuların, vicdanına ve kanunlara göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Özfatura, “Yani kimsenin talimatına göre hareket etmemeli. Şu anda Türkiye’de tam bir dejenerasyon yaşanıyor. Anayasa ve tüm hukuk düzeni paspas yapıldı. Bunun yanısıra bütün milli, manevi, dini değerler de tam anlamıyla dejenere edildi.” diye konuştu. Türk tarihinin en karanlık döneminin yaşandığını iddia eden Özfatura, şunları söyledi: “Yani vatan elden gidiyor. Fiilen bölünme yapıldı. Zaten AKP’nin teröre nasıl müsamaha gösterdiğini ve destek verdiğini biliyorduk. Kandil’deki açıklamalar da bunu açık açık gösteriyor. Şimdi bütün bunlar, tek başına iktidar olmak hırsıyla yananlar için önemli değil ama ben burada dindarlığı kimseye bırakmayan, hattâ AKP’ye destek vermedi diye şirk suçuna ve kul hakkına tecavüz suçuna bulaşmış dindar kardeşlerimin büyük sorumlu olduğunu düşünüyorum. Eğer 1 Kasım'da hala AKP’ye destek verirlerse hem bu dünyalarını hem de çocuklarının ve torunlarının geleceğini hem de maalesef ahiretlerini kaybetmiş olacaklar, yani herkesin aklını başına alması lazım.”

‘İSTEDİKLERİ KADAR UĞRAŞSINLAR, MUHALİF MEDYAYI SUSTURAMAZLAR’

“İstedikleri kadar uğraşsınlar, muhalif medyayı susturamazlar.” diyen Burhan Özfatura, “İstedikleri kadar uğraşsınlar, sosyal medya var. Bakın, o feryat eden, yüreği yanık yarbay kardeşimize destek çığ gibi. Öbür tarafta da birtakım iğrenç yalakalar, sarayın kulları da ona devamlı saldırıyor ama o kardeşimizin feryadı geniş bir destek buldu. Şimdi muhalif medyaya el koyma girişimi yeni değil, daha önce de benzer girişimde bulundular. Allah’a şükü, az çok hukuku uygulayan yargıçlar var. Birçok kanun Anayasa Mahkemesi’nden, Yargıtay’dan, Danıştay’dan döndü. Hukuka uygun kararlar çıkıyor. Çok şükür her tarafa hakim değiller. Tabii zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah’ı var.” şeklinde konuştu. Suç işleyen bürokratların da hesabını vereceğini dile getiren Özfatura, “Başta Başbakan ve bakanlar olmak üzere MİT, Ala, suça bulaşan bürokratlar, gün gelecek yargı önünde hesap verecek. Türkiye’de inşallah bu düzen gelecektir.” ifadelerini kullandı.