Türkiye’nin deneyimli siyasetçilerinden, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kürt sorunu yoktur." açıklamasının ardından başlayan tartışmaların danışıklı dövüş olduğunu söyledi.

Siyasetçilerin birbirleriyle çelişkili açıklamalarının yıllardan beri sürdüğünü, bunun amacının oy kaygısı olduğunu belirten Özfatura, “Benim şahsi kanaatim Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç ve Selahattin Demirtaş’ın kavgası danışıklı dövüş, çünkü perde gerisinde bunlar anlaştılar. Allah korusun, haziran ayında seçimi kazanırlarsa maalesef Türkiye bölünecek ve bütün teröristleri içine alacak af kanunu çıkacak ama şimdi danışıklı dövüş içinde Başbakan ve Arınç, Kürt oylarına oynuyor. Cumhurbaşkanı, milliyetçilerin oyunu devşirmeye çalışıyor.” dedi. AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği dışında bir şeyin, en küçük bir itirazın mümkün olmadığını, bunların inandırıcı olmadığını savunan Özfatura, bir senaryonun oynandığını iddia etti. Özellikle medya ve muhalif partilerin gündemi meşgul etmeye, haber bültenlerini doldurmaya yönelik bu tür atraksiyonlara dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Özfatura, “Bu şekilde gündemi meşgul ediyor ve haberlerde en geniş yeri kendileri kaplamış oluyorlar. Bu oltayı, zokayı yutmamak lazım. Böylece devamlı halkın beyinlerine kendi isimlerini nakşediyorlar. Muhalefetin yapması gereken, bunları gündeme getirmemek, cevap vermemek. Bunun yerine projelerini anlatmalılar.” diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal olarak çökmüş durumda olduğunu, suç oranlarının arttığını, dış politikanın da çöktüğünü öne süren Burhan Özfatura Suriye, Mısır ve Libya örneklerini verdi. Özfatura, “AB, ABD ve İngiltere’nin Suriye ile ilişkileri, Mısır politikası hezimettir. Nisan ayında ro-ro seferleri yasaklanınca ekonomi ve ihracat tam darbe alacak. Libya bizi düşman ülke ilan etti, milyarlarca dolar kaybettik. Türkiye’de fikir, ifade, basın yayın, inanç, teşebbüs hürriyeti yok. Demokrasi, hukuk düzeni yok, tek adam yönetimi var. Her gün yüzlerce vatanperver, uyduruk şeylerle rahatsız ediliyor. Adliyeden salıyorlar ama en azından yakınlarına bir psikolojik baskı oluyor. Kardeşimiz Hidayet Karaca tutuklanalı 100 gün oldu, daha bir gerekçe yok.” dedi.

'VIP TORPİLLERİN ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENİYOR'

AK Parti'lilerin yakınlarının, liyakat şartı aranmaksızın üst düzey devlet kadrolarına atanmasıyla ilgili VIP torpil haberlerini gündemden düşürmek için içi boş operasyonlarla halkın kaldırılmaya çalışıldığını da söyleyen Özfatura, şunları kaydetti: “Kardeşim, halkı bu kadar da aptal yerine koymak akıllara kâr değil. Ne yazık ki bu millette ciddi oranda oy var. Anlayamıyorum, Allah bu ülkeye, insanlarımıza basiret ve feraset versin. Ben analiz edemiyorum, tahlil etmekte acze düşüyorum. Ne mantığa ne vicdana ne de İslamiyet’e uymuyor. Rabbim, Efendimiz ne söylemiş, bunlar ne yapıyor. Kul hakkı bizim için bir numaralı ölçüdür, kırmızı çizgidir. Bu kadar israf, yolsuzluk, rüşvet İslam’la bağdaşır mı?” diye sordu. Deneyimli siyasetçi, genel seçimin afetten kurtulmanın son çaresi olduğunu, aksi halde bir daha Türkiye’de demokratik seçim olacağına inanmadığını sözlerine ekledi.