İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura, yaptığı açıklamayla Milli İttifak’a tam destek verdi. SP ile BBP’nin oluşturduğu Milli İttifak’ın İzmir 1. bölge milletvekili adayları Ahmet Gürhan, Emin Göktaş, Serkan Uyar ve Cavit Babur, Özfatura’yı Üçkuyular’daki ofisinde ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Milli İttifak’a gönülden destek verdiğini söyleyen Burhan Özfatura, “BBP, SP ile beraber, SP’nin çatısı altında bu seçime girdi ve hakikaten bunu nezaketen söylemiyorum, en kaliteli adayları da içinde ihtiva eden, hiçbir pisliğe bulaşmamış, sicili temiz, çoğu da mağdur edilmiş, mazlum haline sokulmuş kardeşlerimiz. Yani bence bu bir milli görev. Tamam, bizim yaşımız geçti de, ama çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünen herkesin, bu seçimde çok sağlıklı karar vermesi lazım. Böyle kamu kaynaklarıyla devamlı sayfa sayfa ilanlara, televizyonların yalanlarına kanmaması lazım. Vicdanını ve mantığını iyi kullanması lazım. Onun için ben bu SP ve BBP’nin ittifakının başarılı olacağına inanıyorum. Dua ediyorum ve tabii her türlü desteği vermeye de hazırım.” diye konuştu.

Nazının geçtiği herkese bu ittifaka oy vermelerini ve Türkiye’de bu güçlü tohumu bir çınar ağacı haline getirmelerini tavsiye ettiğini belirten tecrübeli siyasetçi Özfatura, “Hakikaten bu ülkeye çok iyi hizmet edebilecek kardeşlerimiz ama bir şeyi kırmak lazım. ‘Ya bunlar barajı aşamazsa, oyum ziyan olmasın.’ diye çok yanlış yorumlar yapılıyor. Bırak ziyan olsun kardeşim, sen doğrunun yanında yer al. Ben inşallah beş vaktimde dua ediyorum. Bu ittifak barajı aşsın ve bu ülkede bir istikrar abidesi olarak Meclis'te demokrasinin gerçek savunucusu olsun ama şimdi ülkesini seven insan, ‘Bunlar barajı aşar mı aşamaz mı?’ diye tereddüt ederse, oy vermezse bana göre manevi vebal altındadır. O bakımdan bize düşen görev, hakikaten bu ülkeye dürüstlükle, inançla hizmet edecek kardeşlerimize destek vermek.” ifadelerini kullandı.

Milli İttifak İzmir 1. bölge adayı Gürhan ise Özfatura’nın siyasetin duayeni olduğunu, kendisiyle gönül birlikteliği içerisinde bulunduklarını söyledi. Gürhan, “Milletimiz için iki değerli liderimizin yan yana geldiği bir siyasi oluşum kurduk. Bugüne kadar çizgilerinde değerli liderimiz Sayın Erbakan Hocam ve Muhsin Yazıcıoğlu, hiçbir zaman elleri hiçbir kirliliğe bulaşmamış iki liderdir. Onların kadrolarının da elleri tertemiz. Biz burada siyaset yapıyoruz.” dedi.