Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de önce cinsel saldırıya uğrayan ardından öldürüldükten sonra yakılan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın Antalya'da açılan gençlik merkezine adının verileceğini ve anısının burada yaşatılacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Antalya teşkilatı tarafından Turgut Özal Spor Salonu'nda düzenlenen İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede Ahmet Davutoğlu'na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti. Burada partililere ve delege üyelerine seslenen Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesine değindi. Mersin'den gelen haberle yüreklerin dağlandığını belirten Davutoğlu, Özgecan'ın hunharca katledildiğini söyledi. Özgecan için rahmet dileyen Davutoğlu, "O evladımızı bu hunharca saldırıyı yapanları lanetliyorum. Ve adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulunacağını ümit ediyorum." dedi. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Davutoğlu, çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Özgecan Aslan'ın isminin yaşatılması için Antalya'da bugün açılacak gençlik merkezine isminin verileceğini anlatan Davutoğlu, "Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için, herkesin bu adı anması için bugün Antalya'da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bunun adını Özgecan Aslan koyacağız. Bu genç kızımın acısı unutulmasın, bu genç kızımı katledenler karşısında bütün bir millet olarak..." ifadelerini kullandı.

'KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN' SLOGANI

Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yaptığı salonda 'kadına uzanan eller kırılsın' sloganları yükseldi. Sloganlara destek veren Davutoğlu, "Ne güzel söylüyorsunuz. Özellikle erkeklerin bu sloganı her yere yaymasını istiyorum. Kadına uzanan eller kırılsın. Kim uzatırsa uzatsın kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Rahmetli anam derdi ki 'erkeğin kötüsü kadına el uzatır, kadının kötüsü çocuğa.' Biz kadınlarımızı da çocuklarımız da koruyacağız. Bu kültürü yaygınlaştıracağız." şeklinde konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI SEFERBERLİK

Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte bugünden itibaren kadına yönelik şiddete karşı kapsamlı bir seferlik başlattıklarını söyledi. Salondakilerin de bu seferberliği eşleriyle birlikte katılmalarını isteyen Davutoğlu, "Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için, kadınlarımız seslerini yükseltmeli. Kadınlar ayağa kalkmalı. Hep birlikte ayağa kalkalım. Özgecan için, şiddet görüş kadınlar için, bacılarımız için hep beraber söyleyelim. Kadına uzanan eller kırılsın, kadına uzanan eller kırılsın, kadına uzanan eller kırılsın. Kadına uzanan eller kırılacak inşallah." dedi.

"Kim ne sebeple olursa olsun şiddete yönelirse, hele kadına yönelik şiddet kullanırsa, el uzatırsa karşısında sizleri bulmalı." diyen Davutoğlu, kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ettiklerini açıkladı. Davutoğlu, AK Parti kadın teşkilatlarının bugünden itibaren kadına şiddet konusunda seferberlik halinde olduğunu kaydetti. Salonda hunharca katledilen Özgecan ve şiddet gören, ölen kadınlar için Fatiha okundu.

Salondan yükselen sloganlara eşlik eden Başbakan Davutoğlu, 3 defa 'Özgecan nerede?' diye sordu. Salondakiler de buna karşılık 'burada' diye cevap verdi. Davutoğlu, konuşmasını tamamlayarak toplu açılış töreninin yapılacağı alana geçti.