MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iç güvenlik paketiyle ilgili MHP'nin tutumunun açık ve net olduğunu belirterek "Toplumda huzursuzluk meydana getiren terör ve şiddeti çoğaltacak eylemler karşısında alınması gereken tedbirler, molotofsa molotof, demir bilye ise demir bilye, sapansa sapan. Bunlarla ilgili getirdiğiniz düzenlemelere, terörle mücadele edecek etkinlikte olmamasına rağmen MHP olarak ‘varız’ diyoruz. Ama vatandaşı sorgusuz sualsiz gözaltına almayı, istihbari dinlemelerle, haberleşme özgürlüğünü yok etmeyi, valinin keyfi emirlerine uymayı suç haline getiren, yargıyı yürütmeye bağlayan düzenlemelere, insanı yok sayan özgürlüğü yok etmeye çalışan diktatörce talepleri, hukuka uygun olmadığını ifade ediyoruz." dedi.

Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Milletin verdiği iradeyi PKK terör örgütüne teslim eden, Kürdistan kurulmasına yol veren, PKK ile ayar vermeye çalışan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının algı operasyonu ile sorumluluğunu örtmek istediğini vurguladı. İç güvenlik paketini eleştiren Vural, "Terörle mücadele edin, müzakere yapmayın dedik." ifadelerini kullandı.

2010’da taş atan çocuklar yasasını çıkarak, taş atan bilye atanları koruyan iktidarın, bugün münafık siyaseti yaptığını dile getiren Vural, siyasetin mertçe yapılması gerektiğini söyledi. AK Parti’ye hodri meydan diyen ve molotof, bilye ve sapanla ilgili düzenlemeleri iç güvenlik paketinden ayırarak hemen çıkarılmasını öneren Vural, şöyle devam etti: “MHP olarak biz bu kanundan molotof üzerinden, bilye üzerinden, sapan üzerinden terörle mücadele edeceklerini söyleyen safdillere, ‘biz bu düzenlemelere varız’ diyoruz. MHP olarak tutumumuz açık ve nettir. Toplumda huzursuzluk meydana getiren terör ve şiddeti çoğaltacak eylemler karşısında alınması gereken tedbirler, molotofsa molotof, demir bilye ise demir bilye, sapansa sapan. Bunlarla ilgili getirdiğiniz düzenlemelere, terörle mücadele edecek etkinlikte olmamasına rağmen MHP olarak ‘varız’ diyoruz. Ama vatandaşı sorgusuz sualsiz gözaltına almayı, istihbari dinlemelerle, haberleşme özgürlüğünü yok etmeyi, valinin keyfi emirlerine uymayı suç haline getiren yargıyı yürütmeye bağlayan düzenlemelere, insanı yok sayan özgürlüğü yok etmeye çalışan diktatörce talepleri hukuka uygun olmadığını ifade ediyoruz. PKK terör örgütünün isteğiyle Jandarmayı lav edecek düzenlemeye hayır diyoruz. Siz, Kaleşnikoflu ellerinde bomba olanları görmüyor, molotofu özgürlükleri kısıtlamak için perde yapıyorsunuz."

"SEROK AHMET"

İç güvenlik paketinde MHP ile HDP’yi iş birliği yapmakla suçlayan Başbakan Davutoğlu’na sert tepki gösteren Vural, "Hadi oradan Serok Ahmet. Başbakan, senin bakanların şu HDP ile ne görüşüyorlar. Sen ne görüşüyorsun. Tavla mı atıyorsunuz? Pişpirik mi oynuyorsunuz. Ne oynuyorsunuz? PKK’nın kucağını oturan sizsiniz. ‘terörle mücadele edin’ dedik, ‘olmaz özgürlükleri genişleteceğiz’ dediniz ve taş atan çocuklar yasasını çıkardınız. PKK ve teröristleri barış güvercini olarak gösterip, vatandaşı da makul şüpheli haline dönüştürmek istiyorsunuz. İmralı ile mutabakat imzalayan, kuyruğunda olan sizsiniz. Kürsü de HDP’li vekiller söylediler; ‘MHP tavrını koydu. Ama sizin başbakanınız, bakanlarınız bizi saygıyla karşılıyor, bize saygı gösteriyor.’ diye… Şimdi utanmadan sıkılmadan, köşelerde MHP ile HDP’yi aynı noktada göstermek istiyorlar. Bas git be… Bizim kimle beraber olduğumuzu bu millet gayet iyi biliyor." diye konuştu.


"SUİKAST İDDİASI VAHİMDİR, GEÇİŞTİRİLİLMEMELİDİR, ARAŞTIRILMALIDIR"

Sümeyye Erdoğan’a suikast yapılacağı iddiasıyla ilgili bir soruya Vural, "Çok vahim bir iddiadır. Geçiştirilemez. Araştırılmalıdır. TBMM’nin bu suikast iddiasını gündeme almasında fayda vardır. Böyle bir noktaya gelinmişe soruşturma açılması gerekmektedir. Her şeyden önce, bu iddiayı paylaşarak, bu suikast girişimine yönelik bir hazırlık varsa bunu da önelmiş oluyorlar. Bu da son derece önemli. Böyle bir hazırlık varsa, tezgah varsa, tepelerine binmek lazım. Vahim bir iddiadır. Hazırlıklar yapılmış edilmiş, bu kişilerin yakalanarak hukuk önünde hesap vermesi temin edilmelidir. Devlet Bun yapmalıdır. İddia karşısında deşifre etmek, suçüstü yapmayı engellemektir. Bu konu parlamento tarafından mutlaka değerlendirmelidir." karşılığını verdi.