Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye'nin ve Kars'ın ihtiyaç duyduğu tek şeyin birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Özkan, partililerine kapı kapı gezmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Biz haklıyız, onurluyuz, Allah'a çok şükür hırsız değiliz, katil değiliz." dedi.

CHP'nin Kars seçim bürosunda İl Başkanı Özfer Koçak, milletvekili adayları Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir ile partililere seslenen Tuncay Özkan, "Bir olacağız, birlikte olacağız, vicdanımızdan büyük hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz. Sandığa gittiğimizde vicdanımızın sesini dinleyeceğiz. Birileri size, Azeri, Kürt, yerli der kaldırın çöpe atın. Bu birileri sizin birliğinizi, beraberliğinizi bozmak için elinden geleni yapıyor. Sizi size rağmen yönetiyorlar. Katillerle hırsızların düzenini yıkmadıkça, yönetimi siz ele almadıkça, zulme de zalime de katlanırsınız. Biz bu seçimde bu düzeni yıkacağız. Bu ışığı yakmaya Kars’tan geldik, işin yüzde ellisi bitmiş, saltanatı yıkacağız." diye konuştu.

"BAŞKA SAİKLERLE OY KULLANIRSAK KORKUNÇ BİR TÜRKİYE’YE UYANIRIZ"

İnadına birlik ve beraberlik vurgusu yapan Özkan, şöyle devam etti: "Sandıkta ayrışırsak, sandıkta karanlığa teslim olursak, propagandaya teslim olursak, yandığımızın resmidir. Biz hep beraber bu ülkenin çocuklarıyız. Bir ölüye ip takıp sürüklemekten duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Bir grup tarafından linç ediliyoruz. Bir Milli maç oynanıyor, çocuk gol atıyor, golü kimse konuşmuyor. Çocuk Alevi mi, Sünni mi? O konuşuluyor. Kars'ta makus talihimizi yeneceğiz. Kars’ta bir olacağız, beraber olacağız serhat şehrini geri alacağız. Yok 'hayır' diyorlar. Sen, 'Azerisin, oraya oy kullanamazsın, Terekemesin buraya oy kullanamazsın' diyorlar. Bunların hepsini vicdanınızdan süpürüp atın. Hep beraber gole sevineceğiz."

Zalime hiç üzülmeyeceklerini, zalime acımayacaklarını ve zulmüne ortak olmayacaklarını ifade eden Özkan, "Katledilen çocuklarımızın hesabını soracağız. Yaşayan çocuklarımızın geleceğini kuracağız. Vicdanımızla değilde başka saiklerle oy kullanırsak yandığımızın resmidir. Korkunç bir Türkiye'ye uyanırız. Biz haklıyız, onurluyuz, Allah'a çok şükür hırsız değiliz, katil değiliz." şeklinde konuştu.

Seçim bürosunda gerçekleşen konuşmaların ardından CHP'liler, Kazım Paşa ve Faik Bey caddelerinde halktan oy istedi.